Félelem

Tisztelt Doktornő!

Június 25én volt egy abortuszom ami eléggé megviselt lelkileg, utána pecsételő vérzésem volt egészen julius nyolcadikáig.Julius 11 én egy átmulatott éjszaka után pettingelni kezdtünk a barátommal aki ezután önkielégitést végzett majd egy papirzsebkendővel törölte meg magát.Kb egy óra mulva simogatni kezdett és mivel eléggé bódult állapotban voltam mire észbe kaptam belém helyezte a himvesszőjét.Csak 1-2 másodpercig volt bennem, lelöktem magamról és rögtön felöltöztem.Kérdésem az, hogy teherbe eshettem-e ennyitől? Nagyon félek nem akarok "bajt"4Válaszát előre is köszönöm tisztelettel: Katalin

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza terhességmegszakítás témában

Kedves Katalin!

Bizony, teherbe lehet esni ennyitől is, különösen azt figyelembe véve, hogy nem is tudja pontosan mi történt. Őszintén megmondom, hogy szerintem felelőtlenül viselkedett. Ha nem tudja ezeket a problémákat kezelni, és pláne a párját nem is érdekli hogy most volt egy abortusza, ami után egyébként 4 hétig nem is szabad együtt lenni (! ) , nem kellene alkoholt fogyasztania, és a párkapcsolatát is át kellene gondolnia. Egy abortus egy műtét, akkor is, ha rövid, és rutin jellegű, de lehetnek szövődményei, és bizony egy terhességről volt szó. A párjának éreznie kellene a felelősséget azért, amit tesz, mert Ön sem magától lett terhes, komoly lelki terhet élt át, és inkább megértő támogatásra lenne szüksége most. Kérem, sokkal, sokkal többet foglalkozzon magával, és vigyázzon az egészségére. Beszélje ezt meg a barátjával is, és igenis írassa ki a nőgyógyászati kontrollvizsgálaton a fogamzásgátlót, hogy biztonságban legyen. Addig pedig vigyázzon magára!

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 21., 22:12; Megválaszolva: 2009. július 21., 22:12
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45