Peteérés

Tisztelt Doktor Úr! 29 éves nő vagyok. A párommal babát szeretnénk. 7 évig szedtem fogamzásgátlót, 4 hónapja hagytam abba. Azóta 3x meg is jött 6-7 napos késéssel 2-3 napra. Most a ciklusom 16. napján tartok és az általam vásárolt ovulációs mikroszkóp (PG/53) és Babymark teszt nem mutatott peteérést. Lehet, hogy nincs is peteérésem a gyógyszer abbahagyása óta? Tudok tenni valamit ez ügyben vagy várjak még? Mik a peteérés elmaradásának tünetei? Válaszát előre is köszönöm. Zsó

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza peteérés témában

Kedves Zsó!

Egy ciklus normálisan nemcsak 28 napos lehet, nem tudom, mit ért azalatt, hogy 6-7 napot késik a mensese. Mihez képest? Mert az teljesen normális, ha 34-35 napra jön meg a vérzése.

Amit javaslok az, hogy kezdjen el hőmérőzni is reggelente, még az ágyban, és a néhány tizedfokos emelkedés egy pici csökkenés után jelezheti a peteérést. Ezt, és az LH tesztet (Babymark) kombinálva egész pontosan meg lehet határozni a peteérés időpontját. Lehet, hogy Önnek pont néhány nappal később van peteérése. 4 hónap, még nem olyan sok idő, egy év sikertelenség után indokolt a kivizsgálás, azonban, ha felmerül pl. peteérés hiánya, azt ellenőrizni szükség esetén UH-al is nagyon egyszerűen lehet. Egy-két hónap hőmérsékletgörbe és LH teszt sokat segíthet, még az orvosnak is.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 18., 16:58; Megválaszolva: 2009. július 18., 16:58
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45