Fájdalmas sex

13 éve élek a párommal és kb. 6 éve fájdalmas a sex, és ezt úgy érzem, hogy egyre erősebb, és félek attól, hogy már egyáltalán nem fogom kívánni a sexet. Töbször előfordult már, hogy közösülés közben fájt a méhem, de a párom miatt nem szóltam, és ahogy elértünk a csúcsra rá egy pár másodpercre begörcsöltem úgy, hogy ügyeletre kellett mennünk. Volt már méh száj sebem, amire azt mondta az orvosom ha szükséges akkor csinál egy plasztikai mütétet, de ha teherbe esem akkor elmúllik. Terhes is lettem, és megszületett a mostani 3 éves lányom, de azóta semmi válltozás.Viszont menstruációm mikor van, akkor egyáltalán nem fáj a sex, akár a lábamat is a nyakamba teheti a párom, semmi fájdalmat nem érzek. Folyásom az töménytelen, mennyiségbe van. Sok orvosnál voltam már, és minden doki mást mondott. Kedvem sincs már menni egy nőgyógyászhoz, mert úgy érzem, hogy rajtam senki nem tud segiteni. Szóval a konkrét panasz, közösüléskor erős alhasi fájdalmat érzek, van, hogy napközben is érzékeny a hasam alja. Erős folyásom van, de ehz még füznék egy két dolgot: szóval ez az erős folyásra minden orvos amikor megvizsgálta azt a kijelentést tette, hogy úristen maga tiszta gomba.. Én tudtam, hogy nem mivel ahogy megcsinálták a tenyésztést, hát semmit sem mutatott ki. MINDEN TÖKÉLETES Antibiutikumra rengeteg pénzt költöttem és sosem volt jó, inkább a szervezetem lett gyenge. A fájdalmas sex miatt sosem voltam még teljes kivizsgáláson, mert én hiába mondtam az orvosnak, hogy a vizsgálatnál is mikor az uját felnyomja, és valahogy jobb oldalra irányul a tapogatózása, majd ki ugrok a vizsgálóbol, aztmondja, hogy ő nem érez semmi elváltozást. Volt egyébként két szülésem és 3 abortuszom. Kérem szíves segítségüket, vagy szeretnék egy olyan orvost akiben megbizhatok és segít is a problémán. Köszönöm

Dr. Farkas Ágnes válasza fájdalmas együttlét témában

Kedves Hölgyem! Panaszai miatt valóban szükséges lenne részletes kivizsgálás. A bő folyás oka valóban lehet a "méhszájseb", ami valójában a méhnyak nyáktermelő sejtjeinek a méhszáj felszínére történő kikúszása, így bő váladékozás jelentkezik. ezt szükség esetén műtéti úton lehet kezelni, de heti 2x-i tejsavas irrigálás a normál pH helyreállításával is segíthet a helyzeten, amire figyelni kell, hogy minden 2-3 alkalom után fertőtleníti az eszközt (pl. domestossal). A fájdalom pedig felveti a kismedencei elváltozást, ami panaszokat okoz. Lehet pl. összenövés a háttérben, de akár endometriosis is, ezt viszont szintén csak műtéttel lehet ellenőrizni (laparoscopia, amikor pici lyukakon át néznek be a hasüregbe). Ha a többi lelet negatív, és sem képalkotókkal, sem tenyésztéssel nem mutatható ki eltérés, (egy labor sem ártana gyulladás lehetősége miatt), akkor ez is szóba jön, de nem szabad annyiban hagyni. Igenis nagyon fontos, hogy panaszmentessé váljon. Nem írja, hogy merre lakik, így nem biztos, hogy tudk orvost javasolni.    Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 17.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Nőgyógyászati probléma
jó napot dr.nő kővetkező kérdesem az lenne, hogy a szülés utáni gát seb normálisan gyógyul.de mijota a szülés után össze vart az orvos. Azota a sexuális...
Szexuális probléma
Tisztelt Doktornő/Úr! Én egy 21 éves fiatalember vagyok. Van egy barátnőm már lassan 2 éve., Mint minden pár, mi is élünk szexuális életet, ám mostanság egy...
Miért fáj az ujjazás?
Kedves Doktor Úr/Nő! 21 éves lány vagyok és tartós párkapcsolatban élek már 3 éve. Olyan problémával kell szembesülnöm együttléteink alatt, hogy az előjáték...
Van remény?
kedves dr.úr/nő! már lassan 3 hónapja járok vissza a női orvosomhoz, azzal a problémával, h fájdalommal jár nekem minden egyes együttlét. Törletet is vett és...
Erős alhasi fájdalom közösülés közben
Kedves Doktor Nő/Úr! Nekem egy olyan problémám van, hogy, amikor a párommal együtt vagyunk, közösülés közben a pulzáló mozgás hatására erős fájdalmaim...
10 hónapja tartó, megmagyarázhatatlan...
Tisztelt Orvos szakértők! Segítséget szeretnék kérni Önöktől, egy rendkívül sok keserűséget okozó problémával kapcsolatban! Már több, mint egy éve vagyunk...