Menstruáció késése

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Késik a menstruációm, 6.-án kellett volna megjönnie, de még mindig semmi. 2.án közösültem a barátommal, de használtunk óvszert és azzal minden rendben volt. máskor is előfordult már hogy nem jött meg rendesen (egyszer 3 hónap kimaradt) .pár napja érzem hogy feszül a mellem, ezt mindig érzem mielőtt megjönne.az lenne a kérdésem, hogy ez a terhesség jele nem lehet, ugye? mikor jelentkeznek legkorábban a terhesség "tünetei"? vagy csak túlaggódom? válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza menstruáció késése témában

Kedves Hölgyem!

Megfelelő védekezés esetén a terhesség esélye gyakorlatilag 0 %, szerintem ne aggódjon, inkább menjen el egy vizsgálatra, ahol ellenőrzik a rendszertelen ciklus okát. Még a menses előtt elmehet, hogy amennyiben az orvos szükségesnek lássa egy 3. napi alaphormonszintet is rendeljen.

Egy terhességi tesztet azért csináljon, mert sok orvos (egyébként nagyon helyesen) kéri, hogy legyen teszt, mielőtt pl. bármilyen gyógyszert felír.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 12., 18:47; Megválaszolva: 2009. július 12., 18:47
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma