Visszatérő gyulladás?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Elsősorban menstruáció kezdete előtt rendszeresen begyullad a hüvelyem, illetve nem tudom biztosan ez gyulladás-e, mivel viszkető, égő érzés, a szeméremajkak duzzadtsága is jellemzi. Ezen kivül szeméremajkaim egyik felén egy bizonyos ponton mindig ki is sebesedik, a bőr pedig bereped a gátnál, előbbi nem szexuális együttlét hatására, utóbbi szerintem igen.Nem tudom mitől lehet, valami rémlik hogy már a szexuális életem megkezdése előtt is előjött időnként.Nőgyógyásznál még nem voltam vele, ugyis csak Pevaryl krémet vagy valami ilyesmit ajánlana, ami egy bizonyos szinten hatásos, de szeretném végleg megszüntetni ezt a problémát.18 éves multam.Fogamzásgátló tablettát kb. egy éve szedek, lehetnek a panaszok részben vagy egészben mellékhatások? Mit tehetnék?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hüvely, viszketés témában

Kedves Hölgyem!

Valószínű, hogy egy vissza-visszatérő hüvelyfertőzése van, ami a normál hüvelyflóra felborulása miatt alakult ki. Először a fertőzés tünetei alatt egy vizsgálattal eldönthető, hogy milyen gyógyszer lenne hatásos, majd a kezelést követően a Gynoflor hüvelytabletta alkalmazása. Egy hétig folyamatosan, majd pedig heti 1-2x, ami lactobacillusokat tartalmaz, így segít a normál flórát helyreállítani.

Emellett heti 1x alkalmazhat tejsavas hüvelyöblítést, hogy a megfelelő pH is visszaálljon, de minden 2. alkalom után fertőtlenítse a készüléket, és az alkalmazást követően egy Gynoflort helyezzen fel.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 12., 18:44; Megválaszolva: 2009. július 12., 18:44
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma