Endokrin betegségek

Tisztelt Doktornő!

26 éves vagyok és körülbelül 4 éve hyperandrogenizmus, vérzészavar miatt Diana35-t állítottak be nálam. A gyógyszert azóta is szedem, a vérzés így a gyógyszernek köszönhetően rendszeres. A gyógyszer szedése alatt normális andogen szinteket mértek. Májusban emelkedett THS(6, 02mIU/l) (az FT4 16, 10 pmol/l; FT3 5, 72pmol/l) miatt L-thyroxin 50 tablettát kezdtem el szedni (felet) .

Az endokrin rendelésen a Diana35 szüneteltetését mondták májustól, a második vérzés után kellene elkezdenem újra szedni. Az utolsó vérzésem május 12-én jött meg, még a gyógyszer hatására, de azóta semmi. Vagyis mostanában kellene újra elkezdenem a gyógyszer szedését.Kontrollra csak szeptemberben kell visszamennem. Több kérdésem is lenne ezekkel kapcsolatban:

Kell e aggódnom a vérzés hiánya miatt, az a hyperandrogenizmusnak tudható be? Kell e nőgyógyászhoz fordulnom, vagy elég ha a kontroll időpontjában visszamegyek az endokrin rendelésre?

Ezen diagnózisok mellett (hirsutismus min grad., hiperandrogenizmus, latens hypothyreosis) milyen eséllyel eshetek teherbe? Bár jelenleg nem tervezem, de azért szeretném tudni, hogy lehet e gyermekem, mert idővel szeretnénk.

A Diana 35-t meddig kell szednem? Egy orvos azt mondta, hogy ezt szednem kell, ha pedig gyereket szeretnék akkor meg egy másik gyógyszert kell szednem. De mégis meddig? Tudom, hogy ez elég magas hormontartalmú gyógyszer.Ez csak tünetileg kezel, nem? Van e esetleg valamilyen más készítmény, amivel egyensúlyban lehetne tartani a hormonszintet?

Mindezeknek lehet e köze a gerinc, a porckorongok megbetegedéseihez, izomműködési zavarokhoz? Mert mindezek mellett gerincsérvet diagnosztizáltak nálam, mely derék, csípő és a lábba lesugárzó fájdalmat és izomfeszülést eredményezett.

A válaszát előre is köszönöm!

Judili

 

 

 

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátlás témában

Kedves Judili!

Tabletta abbahagyása után 8%-ban hónapokra kimaradhat a menses. Esélyei a terhességre az átlagnál min minimálisan kevesebb csak. Diane 35-öt kell szednie, majd ellenőrzés, teherbeesés előtt kontroll, esetleg elhagyható lassan. Köze panaszaihoz-egyéb-nincs.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
WEBBeteg szakértő
Dr. Nyitray Gábor nőgyógyász
Kérdés: 2009. július 16., 21:02 ;Megválaszolva: 2009. július 16., 21:02
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem hat a gyógyszer?
Tisztelt Doktornő! Az éves nőgyógyászati vizsgálaton kapott leletemen az áll, hogy endomrtrium 6.5 cm. Dienille fogamzásgátlót szedek. Ez azt...
Belaráról Dienillere
Tisztelt Doktror Úr! Fél éve, nőgyógyászommal való konzultáció után ő azt javasolta, hogy 6 hónapig szedjem a Belara, majd utána...
Gyógyszer mellékhatás? Baba?
Jó napot kívánok! Olyan kérdéssel fordulok önhöz,hogy a férjemmel voltunk együtt április 19 én és 21 én. Ez egy csütörtöki nap volt....
Fogamzásgatlás
Szép estét! 46 éves nő vagyok 21 évvel ezelőtt masodik gyermekvállalás miatt nőgyógyászom APC rezisztenciát nézetett eléggé sok seprűvéna volt...
Fogamzásgátlás
Kedves Dr. Kiss György! A kérdés egész régóta foglalkoztat és Önt ajánlották, abban bízva, hogy Ön egészen biztosan tudja a választ...