Endokrin betegségek

Tisztelt Doktornő!

26 éves vagyok és körülbelül 4 éve hyperandrogenizmus, vérzészavar miatt Diana35-t állítottak be nálam. A gyógyszert azóta is szedem, a vérzés így a gyógyszernek köszönhetően rendszeres. A gyógyszer szedése alatt normális andogen szinteket mértek. Májusban emelkedett THS(6, 02mIU/l) (az FT4 16, 10 pmol/l; FT3 5, 72pmol/l) miatt L-thyroxin 50 tablettát kezdtem el szedni (felet).

Az endokrin rendelésen a Diana35 szüneteltetését mondták májustól, a második vérzés után kellene elkezdenem újra szedni. Az utolsó vérzésem május 12-én jött meg, még a gyógyszer hatására, de azóta semmi. Vagyis mostanában kellene újra elkezdenem a gyógyszer szedését. Kontrollra csak szeptemberben kell visszamennem. Több kérdésem is lenne ezekkel kapcsolatban:

Kell e aggódnom a vérzés hiánya miatt, az a hyperandrogenizmusnak tudható be? Kell e nőgyógyászhoz fordulnom, vagy elég ha a kontroll időpontjában visszamegyek az endokrin rendelésre?

Ezen diagnózisok mellett (hirsutismus min grad. hiperandrogenizmus, latens hypothyreosis) milyen eséllyel eshetek teherbe? Bár jelenleg nem tervezem, de azért szeretném tudni, hogy lehet e gyermekem, mert idővel szeretnénk.

A Diana 35-t meddig kell szednem? Egy orvos azt mondta, hogy ezt szednem kell, ha pedig gyereket szeretnék akkor meg egy másik gyógyszert kell szednem., De mégis meddig? Tudom, hogy ez elég magas hormontartalmú gyógyszer. Ez csak tünetileg kezel, nem? Van e esetleg valamilyen más készítmény, amivel egyensúlyban lehetne tartani a hormonszintet?

Mindezeknek lehet e köze a gerinc, a porckorongok megbetegedéseihez, izomműködési zavarokhoz? Mert mindezek mellett gerincsérvet diagnosztizáltak nálam, mely, derék, csípő és a lábba lesugárzó fájdalmat és izomfeszülést eredményezett.

A válaszát előre is köszönöm!

Judili

 

 

 

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátlás témában

Kedves Judili! Tabletta abbahagyása után 8%-ban hónapokra kimaradhat a menses. Esélyei a terhességre az átlagnál min minimálisan kevesebb csak. Diane 35-öt kell szednie, majd ellenőrzés, teherbeesés előtt kontroll, esetleg elhagyható lassan. Köze panaszaihoz-egyéb-nincs.

Megválaszolva: 2009. július 16.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Vérzés menstruáció után és két ciklus...
Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! Egy olyan problémával fordulnék magukhoz, hogy a páromnak körülbelül fél éve júniusban felraktak egy IUB rézgyöngyöt...
Fogamzásgátló tabletta mellékhatásai
Tisztelt Doktor Úr! 12 napja szedem a Mistral fogamzásgátló tablettát, tegnap délután óta nagyon erőteljes szédülést, fejfájást, hányingert érzek és homályos a...
Nem hat a gyógyszer?
Tisztelt Doktornő! Az éves nőgyógyászati vizsgálaton kapott leletemen az áll, hogy endomrtrium 6.5 cm. Dienille fogamzásgátlót szedek. Ez azt jelenti, hogy...
Belaráról Dienillere
Tisztelt Doktror Úr! Fél éve, nőgyógyászommal való konzultáció után ő azt javasolta, hogy 6 hónapig szedjem a Belara, majd utána gyermekvállalásig a...
Fogamzásgátló és étrendkiegészítők...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Yasminelle fogamzásgátlót szedek kérdésem az lenne, hogy az Aloe vera gél vörösáfonyával gél és a sárgabarack mag olaj fogyasztása...
Gyógyszer mellékhatás? Baba?
Jó napot kívánok! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy a férjemmel voltunk együtt április 19 én és 21 én. Ez egy csütörtöki nap volt. Következő hétfőn rendesen...