Méhnyakrák - lehet, hogy nem jó az eredmény?

Jó napot kívánok!

Édesanyámnál most derült ki a rákszűrés eredménye, és P-4 lett. Ez nem jelent valami jó, ezért időpontot kellett kérnie a kórházban. 20 éve nem volt nőgyógyásznál, és most rábeszéltük, és ilyen eredményt kapott. Semmi panasza nincs. Lehetséges, hogy nem jó az eredmény, vagy hogy azért nincs panasza, mert kezdeti stádiumban van? Epilepsziás is az anyukám, de már több mint 5 éve nincs panasza. (Minden nap gyógyszert szed ez ellen.) Azt mondták neki, hogy műteni kell. Én attól tartok, hogy műtét közben előjön az epilepsziája. Lehetséges ez? Hétfőn kell befeküdnie. Már aznap megműtik, vagy azért végeznek egy kivizsgálást!

Előre is köszönöm a válaszát, remélem időben tud rá válaszolni.

 

üdv: Egy anyukájáért aggódó lány

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza rákszűrés témában

Kedves Kérdező!

A P4 a méhnyakrák szűrés eredményeként nagyon komoly, nincs mese sürgős műtét kell. Az altató orvosok sokkal bonyolultabb dolgokat is kezelnek altatás közben, mint az epilepszia, ami altatás közben nem okozhat gondot. A legkomolyabb baj, ha a műtét elmarad-nem lett volna szabad kihagyni az évenkénti méhnyakrák szűrését.Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor A kérdésre a Fókuszban a Nő! orvos szakértője válaszolt. Tovább a Fókuszban a Nő! oldalára

Dr. Nyitray Gábor
Kérdés: 2009. július 16., 20:44; Megválaszolva: 2009. július 16., 20:44
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Citologia eredménye
Fogamzásgátó melletti terheség...
Hüvelygyulladás
P3 citológia, gyulladás
Szülés utáni érdeklődés