PCO vizsgálat, de hogyan?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Lassan 8 éve már, hogy fogamzásgátló tablettát szedek (Meliane) . Soha semmi problémám nem adódott ezzel kapcsolatban. Egy ismerősöm nemrégiben felhívta a figyelmem a PCO szindrómára, és miután utánaolvastam, szeretném megtudni, hogy nálam nem áll-e fenn ez a betegség. Elég régóta szedem a tablettát, és lassan szeretném abbahagyni, mivel a párommal babát szeretnénk. Szeretném magam kivizsgáltatni, de nem tudom hová forduljak. A házi orvosomhoz menjek először, vagy rögtön szakvizsgálatra? Hol és hogyan kell kivizsgálásra jelentkeznem? Köszönöm! Lirill

Dr. Farkas Ágnes válasza PCO témában

Kedves Lirill!

Nem írja, hogy miből gondolja, hogy Önnek is ez lenne a betegsége. Kivizsgálás akkor indokolt, ha a betegségnek megfelelő panaszai vannak, de a fogamzásgátló mellett ezt nem lehet megítélni. Amennyiben a gyógyszer abbahagyását követően panaszai jelentkeznének, nőgyógyász fogja kivizsgálni, de mindenféle panasz nélkül ez nem indokolt.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 07., 12:03 ;Megválaszolva: 2009. július 07., 12:03
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
PCO-Barátcserje kapszula
Erdeklodnek, hogy amennyiben PCO eseten szedem a detralexet es erosek a mestruacios gorcseim illetve eroteljes a verzes is, a gyogyszer mellett szedhetem-e a...
nőgyógyászati probléma?!
Tisztelt Doktor úr! 21 éves vagyok és csak gyógyszer mellett tudok menstruálni (Norcolut) . Spontán menstruációm 14 majd 18 évesen volt. Emiatt...
Polycystás jellegű ovárium
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azért kerestem fel, mert legutóbbi nőgyógyászati vizsgálatom némi kételyt hagyott bennem. A tárgy előtt egy kis...
Normális hogy csak várunk?...
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kb egy hónapja megállapították, hogy a petefészkem policisztás. Kb 5-7 mm-esek a ciszták. Ezután azt mondták, hogy...
policisztas ovarium szindroma
Tisztelt Doktor Ur! 9 honapja probalok teherbe esni, de bizonyos komplikaciok leptek fol. Kozvetlenul a probalkozasi idoszak elott bevettem egy esemeny...