Pecsételés

Kedves Doktornő/Doktor úr!

Kb. 2 éve tartó prolémával fordulok Önhöz. A fogamzásgátló tabletta szedésének befejezését követően a ciklusom lerövidült 20-22 napra és a menstruációm 10-12 napig tart, melyből 7-8 napig pecsételés jelentkezik, így az életem szinte egy "örökös menstruáció". A menstruációm során a vérzés mennyisége kevesebb, mint amikor fogamzásgátló tablettát szedtem (16-17 éves koromtól kb. 8 évig szedtem) .
A nőgyógyászok többsége a probléma megoldását alacsony hormontartalmú fogamzásgátló tabletta szedésében látják, melyet én nem preferálnék.
A citológiai értékem minden esetben rendben van, gyakran jelentkezik azonban gyulladásom.
Szeretném megkérdezni, hogy ezek a ciklusbeli zavarok, pecsételések akadályozhatják/megnehezíthetik-e majd a teherbeesést?
Segítségét előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Réka

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza rendszertelen menstruáció témában

Kedves Réka!

Nem írja, hogy milyen vizsgálatok történtek, pedig a tünetei alapján hormonális kivizsgálás és peteérés ellenőrzése indokolt. Szerintem ha fogamzásgátlót nem akar szedni, akkor más gyógyszerrel lehetne megpróbálni rendezni a ciklust, mert így nem normális, és ugye hosszú távon vérszegény is lehet.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 07., 11:42; Megválaszolva: 2009. július 07., 11:42
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45