Fertőzés?

Tisztelt Doktornő/Úr!

Problémám, hogy tavaly volt vetélésem, amit ivarszervi-és kismedencei fertőzéssel magyaráztak viszont nekem akkor semmi tünetem nem volt. Viszont néha-néha szokott lenni enyhén bűzös szagú "folyásfélém", de nagyon kevés.Rendszeresen járok méhnyakrákszűrésre és tisztaság vizsgálatra, ami III.szinten szokott lenni. Ez mit jelent? és kérdésem, hogy mi az a folyás és miért lehet mikor gyakorta használom a Colpo kliner intimzuhanyt? Az ilyenfajta folyástól lehet vetélés? Miyen gyógyszert javasol a kismedencei fertőzésemre? Válaszát előre is köszönöm

Dr. Farkas Ágnes válasza hüvelyi folyás témában

Kedves Hölgyem! Az egyik legfontosabb dolog a gyakori irrigálásra vonatkozik. Nem írja, hogy milyen gyakran használja, de heti 2x-nél nem kell tösször irrigálni, ha pedig panaszmentes, akkor heti 1x is elég. Ilyenkor viszont irrigálás után érdemes egy Gynoflor nevű hüvelytablettát felhelyezni a hüvelybe, hogy a lactobaccilusokat pótolja. Ezt a tablettát egyébként szerintem kúraszerűen is kellene használnia legalább 6 napig, majd heti 2x, mert a leletei, és a panasza is arra utal, hogy lehet egy bakeriális fertőzése (a tisztasági fok is, és a bűzös folyás is) . Ezelőtt viszont lehetne egy olyan gyógyszert kérni, ami a vegyes (baci és gomba) jellegű fertőzésre is jó, a legegyszerűbbek a gyógyszertári kevert kúpok (pl. CNS) szoktak lenni, amit 10 napig kell használni, és ezt kövesse 6 nap Gynoflor, majd heti 2x. Ha nem múlik el a bűzös folyása, akkor viszont kenetet kell venni tenyésztésre, és az eredménynek megfelelően célzottan kezelni kell a kórokozót, mert egy krónikus fertőzés bizony okozhat gondot a terhesség során.  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 05.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Hüvelyi folyás
Tisztelt Doktorno, Hosszú idő óta 2 napja létesitettem újra nemi aktust, óvszerrel. Tegnap hüvelyi folyás jelentkezett nálam. Kifejezett fájdalom nincs, sem...
Barna folyás rákszűrés idején
Kedves Doktor Úr! Bakteriális vaginózis gyanú és szürkés folyás, hüvelyi égető érzés miatt múlt hét csütörtökön voltam teljes STD szűrésen, pénteken...
Sárga folyás,pajzsmirigy vagy egyéb?
Üdvözlöm! Olyan kérdésem lenne, hogy amikor nincs menstruációm, akkor sárga színű a folyásom minden egyéb tünet nélkül. Nem viszket, nem ég, nem büdös nem...
Mitől lehet ez a folyásom
Tisztelt Dr nő! Kérdésem az lenne, hogy már 3 napja késik a menstruáciòm tesztet csinálttam, de sajnos negatîv! Már 2 napj ahogyan elmegyek wc re és megtörlöm...
Hüvelyi folyás
Tisztelt Doktorúr! Legutóbb, amikor voltam a nőgyógyászomnál elmondtam, hogy hüvelyi folyásom van, de nem viszket, nem ég, nem fáj, nem csíp. Elmondta, hogy...
Miért van folyásom?
Tisztelt Doktor Úr! Nekem olyan problémám van, hogy több, mint 6 éve sárgás folyással küzdöm. Egy éve mentem el doktorhoz, aki méhszájsebet talált nálam....