Fertőzés?

Tisztelt Doktornő/Úr!

Problémám hogy tavaly volt vetélésem amit ivarszervi-és kismedencei fertőzéssel magyaráztak viszont nekem akkor semmi tünetem nem volt.Viszont néha-néha szokott lenni enyhén bűzös szagú "folyásfélém" de nagyon kevés.Rendszeresen járok méhnyakrákszűrésre és tisztaság vizsgálatra ami III.szinten szokott lenni.Ez mit jelent? és kérdésem hogy mi az a folyás és miért lehet mikor gyakorta használom a Colpo kliner intimzuhanyt? Az ilyenfajta folyástól lehet vetélés? Miyen gyógyszert javasol a kismedencei fertőzésemre? Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hüvelyi folyás témában

Kedves Hölgyem!

Az egyik legfontosabb dolog a gyakori irrigálásra vonatkozik. Nem írja, hogy milyen gyakran használja, de heti 2x-nél nem kell tösször irrigálni, ha pedig panaszmentes, akkor heti 1x is elég. Ilyenkor viszont irrigálás után érdemes egy Gynoflor nevű hüvelytablettát felhelyezni a hüvelybe, hogy a lactobaccilusokat pótolja.

Ezt a tablettát egyébként szerintem kúraszerűen is kellene használnia legalább 6 napig, majd heti 2x, mert a leletei, és a panasza is arra utal, hogy lehet egy bakeriális fertőzése (a tisztasági fok is, és a bűzös folyás is) . Ezelőtt viszont lehetne egy olyan gyógyszert kérni, ami a vegyes (baci és gomba) jellegű fertőzésre is jó, a legegyszerűbbek a gyógyszertári kevert kúpok (pl. CNS) szoktak lenni, amit 10 napig kell használni, és ezt kövesse 6 nap Gynoflor, majd heti 2x.

Ha nem múlik el a bűzös folyása, akkor viszont kenetet kell venni tenyésztésre, és az eredménynek megfelelően célzottan kezelni kell a kórokozót, mert egy krónikus fertőzés bizony okozhat gondot a terhesség során.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 05., 00:02; Megválaszolva: 2009. július 05., 00:02
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45