Megijedjek?

Tisztelt Szakértő!

Remélem le tudom úgy írni a problémámat, hogy tudni fogja rá a választ, mert én nagyon megijedtem, és mivel a héten fogok menstruálni, csak kb. 1, 5 hét múlva jutok el orvoshoz.

A hüvelynyílástól kb. 05-1 cm-re nőtt egy borsónyi púp, amely ugyanolyan élénk rózsaszínű, mint a körülötte levő terület, de érzékeny. Mi lehet ez? Kérem mielőbbi (remélhetőleg megnyugtató) válaszát! Nagy a baj? Rengeteg nőgyógyászati gondon vagyok túl, de ilyet még soha nem láttam. Nőgyógyászhoz vagy bőrgyógyászhoz menjek?

Köszönöm a segítségét! Tisztelettel: Anita

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza nőgyógyászati probléma témában

Kedves Anita!

Vagy egy szőrtüszőgyulladás lesz, vagy egy kezdődő Bartholin-tályog, vagy ciszta. Megijedni nem kell, amennyiben a panaszok nem fokozódnak, nem kell szaladni orvoshoz. Menses alatt figyeljen arra, hogy többször is tisztítsa le a területet tiszta vízzel, és alaposan szárítsa meg, betétet gyakrabban cseréljen, mint szokott, és utánna ráér orvoshoz menni.

Ha a panaszok fokozódnának, a "púp" nőne, vagy jobban fájna, akkor menses alatt is nyugodtan el lehet menni orvoshoz, higgye el, minden orvos látott már mensest sokszor, ez nőgyógyászaton természetes.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 04., 19:53; Megválaszolva: 2009. július 04., 19:53
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45