Mitől lehet?

Tisztelt Dr. Nő/Úr!

36 éves vagyok, és van egy 8 éves kisfiam.Kb. 6 éve hurokkal védekezem. Semmi problémám nem volt vele eddig. Most június első hetében menstruáltam, és múlt hét csütörtök óta (tehát 18 nap múlva) ismét vérzek. Kevesebb, mint egy menses vérzés, de a semmitől több. És néha a hasam alja is görcsöl. Soha nem volt még ilyen, amióta a hurok van. Mi lehet az oka?

Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátló témában

Kedves Hölgyem!

Az egyik fontos dolog, amit tudnia kell, hogy egy hurok 5 évig lehet fent, ezt követően cserélni kell. Tehát időszerű lenne Önnek is egy csere.

A vérzésnek több oka is lehet, de talán az egyik fontos az, hogy elmozdult a hurok a helyéről. Ezt azért is ellenőrizni kell, mert így teherbe lehet esni. A másik ami még szóba jön, hogy terhes lett a hurok mellett, sajnos néha előfordul.

Emellett vérzészavar sokminden okozhat, ezért egy nőgyógyászati vizsgálatra kell elmennie, ahol UH vizsgálattal ellenőrizhetik, hogy miről van szó pontosan.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 04., 19:49; Megválaszolva: 2009. július 04., 19:49
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma