Terhesség

Tisztelt Diktornő!

Az én ciklusom 25-28 nap között ingadozik. Az lenne a kérdésem, hogy mikor kell szeretkeznünk ahhoz, hogy gyerekünk legyen? Így elég nehéz kmiszámítani az ovulációt. Az egyik orrcsepptől függő lettem. Ha terhes lennék ez mennyire ártana a gyereknek? Már el kezdtem leszokni róla. Remélem sikerül. Nőgyógyásznál voltam és semmi problémát nem találtak. Honnan lehet tudni, hogy ha a páromnak esetleg van valami baja. Felismerhető valahonnan? Néha előfordul, hogy "félidőben" elkezd szúrkálni a hasam és olyankor ha szeretkezünk az fáj. Ez mitől lehet? Ez normális?

Köszönöm válszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza peteérés témában

Kedves Hölgyem!

A peteérése bizony valószínűleg akkor van, amikor a félidei szúrkálást érzi, ez gyakran egy kísérőtünet ilyenkor.

Amit megtehet, hogy a reggeli (még ágyban) hőmérőzést elkezdi. Minden nap felírja a kapott értéket (tized fokra pontosan) , és pici csökkenést követően néhány tized fokos emelkedés észlelésekor van valószínűleg peteérése. Ezt kiegészítheti a gyógyszertárakban kapható LH teszttel is.

Ránézésre nem lehet tudni, hogy a párjának van-e baja, de Önnek sem elég egy egyszerű nőgyógyászati vizsgálat. Ha már egy év eltelt, és nem sikerül teherbe esni, akkor merül fel, hogy valamilyen probléma lehet, ezért meddőségi szakrendelésre kell fordulniuk, ahol a megfelelő vizsgálatokat a megfelelő sorrendben elvégzik.

Az orrcseppet érdemes lenne abbahagynia, nemcsak a terhesség miatt, de az orrnyálkahártyát nagyon károsítja, kérjen segítséget fül-orr-gégésztől.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 04., 14:28; Megválaszolva: 2009. július 04., 14:28
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45