Lehet-e?

Tisztelt Szakértő!

Sok nőgyógyászati problémán túl, jelenleg is használom hónapok óta (heti 1 alkalommal) a Gyntima probiotica nevű hüvelykúpot, így a panaszaim 99%-ban megszűntek. Az utóbbi hetekben, mintha már nem lenne olyan a hatás mint azelőtt. Tehát valószínű, hogy ehhez is valamilyen szinten hozzá tud szokni a szervezet!?

A kérdésem az lenne, hogy mit javasol e helyett, amit heti rendszerességgel is lehet akár használni. A patikában a Gynoflourt javasolták, de arról tudom, hogy hormon tartalma is van. Volt egy miomám (fél évvel ezelőtt eltávolították) , amit valószínűleg egy hormonkezelés mellékhatása okozott, így a kérdésem az lenne, hogy használhatom e a Gynoflourt, (használtam már azelőtt orvosi vényre, és kb. fél évig teljesen panaszmentes voltam! )

Ha pedig azt nem, akkor kérném tanácsát, hogy mit javasol a hüvelyflóra egészséges fenntartásához!

Köszönöm válaszát, Tisztelettel:  Anita

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hüvelyi folyás témában

Kedves Anita!

A Gynoflor egy nagyon hasznos kiegészítő kezelés. Mivel panaszai hátterében valószínűleg a hüvely normál flórájának a felborulása játszik szerepet (erre utal, hogy a Gyntima is segített) . Nem kell aggódnia a hormontartalom miatt, annyira kevés van benne, ami csak helyileg hat, és a heti 1 tabletta egyébkét sem sok, nyugodtan használhatja.

Amit még megtehet, hogy mielőtt alkalmazza, egy irrigálást is végez tejsavval. Minden 2. alkalmazás után a készüléket fertőtleníteni kell, de így a savas közeget is biztosítja, ezt követően felhelyezve a Gynoflort pedig pótolja a Lactobaccillusokat is.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 04., 14:13; Megválaszolva: 2009. július 04., 14:13
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés
Nőgyógyászati Uh lelet