Lehet-e?

Tisztelt Szakértő!

Sok nőgyógyászati problémán túl, jelenleg is használom hónapok óta (heti 1 alkalommal) a Gyntima probiotica nevű hüvelykúpot, így a panaszaim 99%-ban megszűntek. Az utóbbi hetekben, mintha már nem lenne olyan a hatás mint azelőtt. Tehát valószínű, hogy ehhez is valamilyen szinten hozzá tud szokni a szervezet?

A kérdésem az lenne, hogy mit javasol e helyett, amit heti rendszerességgel is lehet akár használni. A patikában a Gynoflourt javasolták, de arról tudom, hogy hormon tartalma is van. Volt egy miomám (fél évvel ezelőtt eltávolították), amit valószínűleg egy hormonkezelés mellékhatása okozott, így a kérdésem az lenne, hogy használhatom e a Gynoflourt, (használtam már azelőtt orvosi vényre, és kb. fél évig teljesen panaszmentes voltam!)

Ha pedig azt nem, akkor kérném tanácsát, hogy mit javasol a hüvelyflóra egészséges fenntartásához!

Köszönöm válaszát, Tisztelettel:  Anita

Dr. Farkas Ágnes válasza hüvelyi folyás témában

Kedves Anita! A Gynoflor egy nagyon hasznos kiegészítő kezelés. Mivel panaszai hátterében valószínűleg a hüvely normál flórájának a felborulása játszik szerepet (erre utal, hogy a Gyntima is segített). Nem kell aggódnia a hormontartalom miatt, annyira kevés van benne, ami csak helyileg hat, és a heti 1 tabletta egyébkét sem sok, nyugodtan használhatja. Amit még megtehet, hogy mielőtt alkalmazza, egy irrigálást is végez tejsavval. Minden 2. alkalmazás után a készüléket fertőtleníteni kell, de így a savas közeget is biztosítja, ezt követően felhelyezve a Gynoflort pedig pótolja a Lactobaccillusokat is.  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 04.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Hüvelyi folyás
Tisztelt Doktorno, Hosszú idő óta 2 napja létesitettem újra nemi aktust, óvszerrel. Tegnap hüvelyi folyás jelentkezett nálam. Kifejezett fájdalom nincs, sem...
Barna folyás rákszűrés idején
Kedves Doktor Úr! Bakteriális vaginózis gyanú és szürkés folyás, hüvelyi égető érzés miatt múlt hét csütörtökön voltam teljes STD szűrésen, pénteken...
Sárga folyás,pajzsmirigy vagy egyéb?
Üdvözlöm! Olyan kérdésem lenne, hogy amikor nincs menstruációm, akkor sárga színű a folyásom minden egyéb tünet nélkül. Nem viszket, nem ég, nem büdös nem...
Mitől lehet ez a folyásom
Tisztelt Dr nő! Kérdésem az lenne, hogy már 3 napja késik a menstruáciòm tesztet csinálttam, de sajnos negatîv! Már 2 napj ahogyan elmegyek wc re és megtörlöm...
Hüvelyi folyás
Tisztelt Doktorúr! Legutóbb, amikor voltam a nőgyógyászomnál elmondtam, hogy hüvelyi folyásom van, de nem viszket, nem ég, nem fáj, nem csíp. Elmondta, hogy...
Miért van folyásom?
Tisztelt Doktor Úr! Nekem olyan problémám van, hogy több, mint 6 éve sárgás folyással küzdöm. Egy éve mentem el doktorhoz, aki méhszájsebet talált nálam....