Hüvelygomba?

Tisztelt doktornő!

A hüvelyemből fehéres váladék jön ki, mint a hüvelygomba tünete. (Elég régóta.) Viszont nem ég, nem is viszket. Mi lehet ez?
Régebben kiprobáltam egy hüvelygomba elleni kúpot, egy időre el is múlt a folyás, de kis idő múlva visszatért.
Most még egyszer megprobálkoztam a canesten kombival, de reggelre visszajön az egész kúp olvadt formájában. Pedig olyan mélyre helyeztem fel, ahogy csak tudtam. Közben a krémmel is kenem. (Igaz, ahogy olvastam a krém van a tünetek eltüntetésére, úgyhogy az még segíthet, hogy ne legyen folyásom? )
Lehet nem is hüvelygombám van?! Nőgyógyászra most nincs sok pénzem, ezért kérdezem itt.

Köszönöm segítségét.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hüvelyi folyás témában

Kedves Hölgyem!

Ha egy régóta fennálló gombás felrtőzése van, akkor a Cansten biztosan nem elég. Emellett tudnia kell, hogy minden nőnek van valamilyen mennyiségű hüvelyváladéka, ami akkor kóros, ha mindig olyan mennyiságű, hogy foltot hagy a fehérneműn, vagy panaszt okoz. Ha valóban fertőzésről van szó, akkor szóba jön a szájon át szedhető gombaellenes szer is, amit viszont csak nőgyógyász fog vizsgálat után felírni.

Bár egy vizsgálathoz nem kell pénz, mert annélkül is el tud menni orvoshoz, de amit még megpróbálhat, az a Pevaryl G hüvelykúp, majd ezt követően Floragyn, vagy Gynoflor hüvelytabletta, ami segít visszaállítani a normál flórát. Heti max 2x tejsavas hüvelyöblítést is végezhet, ezt azonban mindig kövesse a lactobaccillus tartalmú Gynoflor, vagy a Floragyn, és a készüléket 2-3 használat után fertőtleníteni kell, pl. Domestossal.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 30., 21:24; Megválaszolva: 2009. június 30., 21:24
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45