Nőgyógyászati panasz- hüvelygomba?

Tiszelt Doktornő/ Tisztelt Doktor Úr

Néhány hete a nemiszervem viszket. Különösebb eltérést nem figyeltem meg a hüvelyi folyáson. Panaszaim a menstruáció elején részben, a havi vérzés közben teljesen elmúlnak. Ezután újból erősödnek. Észeltem a minap barna, sűrű váladékozást is (a viszketés még mindig fennáll) . Mivel a folyásnak nincs különösebb szaga, bizonytalan vagyok abban, hogy hüvelygombám van. (tudomásom szerint a hüvelygomba egyik feltétele a szagos váladékozás)

Ezenkívül a tünetek egy antibiotikumos kezelés óta jelentkeznek. A kezelésben egy hónapja részesültem. Korábban is jelentkeztek nálam hasonló tünetek, de körülbelül 3 hét alatt teljesen megszűntek.

Tisztában vagyok azzal, hogy az antibiotikumos kezelés után a szervezet gyengülése miatt hajlamosabb a beteg fertőzések elkapására, de kételyeim vannak afelől, hogy ez milyen típusú fertőzés lehet.

 

Ha a korábbi tüneteim három hét alatt elmúltak, mi lehet az oka annak, hogy a jelenlegi problémám még mindig fenn áll?

mire utalnak a tüneteim?

 

Megtisztelő választát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hüvelyi folyás témában

Kedves Hölgyem!

Az antibiotikum hatására a hüvely normál flórája is károsodhat, ezért szaporodnak el egyéb kórokozók. A gombás fertőzésnek nem kell szagosnak lenni, és Önnek valószínű ez van most is. Mivel a panaszok egy ideje már tartanak, a fertőzés krónikussá vált, ezért nem múlik el. Forduljon nőgyógyászhoz, aki vizsgálattal eldönti, hogy a gomba mellett van-e egyéb kórokozó, és a megfelelő gyógyszert fogja adni, amitől a panaszok megszűnnek majd.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 28., 12:50; Megválaszolva: 2009. június 28., 12:50
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam