Nőgyógyászati fertőzés

Tisztelt Doktor Úr / Nő!

Nemrég voltam rákszűrésen amelynek az eredménye: P2.

Viszont ugyanakkor az is fel van tüntetve a leleten, hogy van egy gombás fertőzésem is mégpedig CANDIDA. Majd az -Egyéb: -hez van még 3 kifejezés írva de ebből sajnos csak kettőt tudok kiolvasni.   A két kifejezés: metaplasia, regenerativ

Amikor megkérdeztem az orvost, hogy mit tegyek akkor azt mondta, hogy nem kell aggódni ez nem olyan súlyos dolog...   Viszont én ezzel nem elégszem meg mert tényleg vannak tünetek amik a fertőzésre utalnak.

Kérdésem az lenne, hogy amíg nem birok elmenni egy vizsgálatra ahol kitenyésztik a gombát, addig használhatom-e a CANESTEN COMBI-t?   Másik kérdés az lenne, hogy hamarosan megyünk nyaralni és vajon mennyire ajánlatos így a tengerben fürödni? A CANDIDA terjedhet nemi úton is?

Várom mielőbbi válaszát!

Tisztelettel: Kati

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hüvelyi folyás témában

Kedves Kati!

Igen, nyugodtan használja a Canesten Kombit, hátha elég lesz. Mivel kimutatta a rákszűrés, és Önnek is van panasza, bizony kezelni kell. A tengertől nem kell félnie, még az is lehet, hogy elmúlnak a panaszok. Tenyészteni szerintem még nem kell a gombát, hiszen nem egy vissza-visszatérő, kezelésnek ellenálló kórokozóról van szó, hanem még nem is kezelték. Ha a Cansten nem elég, akkor fel kell íratni szájon át szedhető gyógyszert is, amit kb. 2-4 hétig kell szedni (heti 1 kapszula) , és bizony, a párját is kezelni kell. Bár a gomba nem nemi úton terjedő betegség, mégis lehetnek olyan gombafajok a bőrön (természetesen is jelen vannak mindig, csak betegséget nem okoznak) , ami Önben viszont elszaporodva fertőzést okoznak. Nyugodtan lehet Canesten, vagy Candibene krémet venni neki is, és amíg az Ön kezelése tart, addig Ő is használja. Ha esetleg a kapszula fog kelleni, akkor neki is érdemes majd 1et bevennie.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 28., 12:12; Megválaszolva: 2009. június 28., 12:12
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma