Menstruáció előtt

Jónapot!

Kérdésem lenne, hogy menstruácio elött két nappal normális-e, hogy kb fél éve szinte mindíg görcsöl a gyomrom? Sose hallottam ilyet és nem értem mi köze hozzá, de mintha csikarodna a hasam (erösen) , emellett egy hete esténként nem tudok hason aludni, mert szédülni kezdek és erös hányingerem is van.Gyulladásban van a méhem, hugyhólyagom meg minden az orvos szerint, de egy antibiotikum sem használt eddig.Szeretnénk gyereket a párommal és nem védekezünk kb.3 hónapja de semmi, ezért sem akarok több gyógyszert. Ultrahangra sokszor küldtek, de nem találnak semmit és félek hogy majd nem tudok teherbe esni. Válaszukat nagyon várom! Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fájdalmas menstruáció témában

Kedves Hölgyem!

Menstruáció hatására a méh összehúzódása ingerelheti a hashártyát, vannak, akiknek ilyenkor nemcsak görcsöl a hasa, de hasmenése is van. Emiatt szerintem nem kell aggódnia. A 3 hónap még egyáltalán nem sok idő, haggyon időt maguknak. Külön vizsgálatra csak 1 év sikertelen próbálkozás után kell mennie.

Nem tudom, milyen vizsgálatok történtek, amiből a gyulladásra lehet következtetni? Legalább egy laborvizsgálat kell, amin a gyulladásos paramétereket is ellenőrzik. A menses előtti fájdalom sok nőnek jelen van, ez önmagában nem utal gyulladásra. Viszgálaton is érzékenységet szokott jelezni a beteg azon a területen, ahol a gyulladás fennáll.

A hasi panasz miatt pedig háziorvoshoz kell fordulni, hogy kivizsgálja, mi okozza a panaszt.

Tehát a babóra nyugodtan, türelmesen várjanak, a rosszulétet pedig háziorvosávan vizsgáltassa meg.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 28., 12:27; Megválaszolva: 2009. június 28., 12:27
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45