Okozhatja-e mióma a fülzúgásomat?

Sajnos nekem már 2007 októberétől vannak gondjaim. Először nőgyógyászati cisztákat találtak, ami 2008 őszére miómává alakult át, vagyis több mióma van jelenleg. Azt mondták ha nem okoz panaszt nem kell tenni semmit. Most jelenleg nem okoz gondot. Noni kapszulát szedtem, s macskakarom kapszulát. Most abba hagytam. Vérnyomás, s idegi gondjaim szinte a cisztával együtt jelentkeztek. Mára már csak néha szedtem xanax-ot. Vérnyomásra, Ramace 5 mg-ot irtak ki, amit le kelett csökkenteni 2, 5 mg ra mert a vérnyomásom szinte helyre állt, a NOni szedése alatt., Amit még fontosnak tartok, az elmult 5 hónapban két hüvelygomba fertőzésen estem át, ami mostanra meg gyógyult, bár mondták bármikor vissza térhet. Nem vagyok vese beteg, a vérképek nem mutatnak kórosat, nem vagyok cukor beteg, s vizsgálatok negatívak. Viszont két hónappal ezelőtt őrült hányingerre ébredtem, s szédültem, nagyon rossz volt. De nem tartott tovább 3 óránál. A következő egy hétre rá tört rám, de roszabb volt, s 10 órán át tartott. Idegrendszeri vizsgálatok, fül orr gége, stb, de semmi kórosat nem találtak. Másfél hete azonban egyre erősödő fül zugásom van, ujra fül orr gége, de semmi kórosat nem találtak.Írtak/Betaserc/ napi 2 tabletta, de semmi eredménye. Mára estére ég a fülem belülről, s nem tudok el aludni csak xanax-al. Mert nagyon erőssen zug a fülem. Már a ciszta megjelenése óta tapasztalom, hogy menstruáció előtt mindíg rosszul vagyok, fáj a fejem, és sok más kellemetlenség., Ami mára csak erősödik. Olvastam a fül zugás, csak tünet, tehát valami betegség okozza. Meglepett, mennyi féle betegség., Amit még szeretnék el mondani, 16 évvel ezelőtt hepatitisz A -val fertőződtem, ezt csak azért, hogy nem e lehet köze hozzá.. Nos vissza térve, nem tudom mit tegyek.Érzem valami nincs rendben bennem, s az utóbbi időben, ez nagyon látszik is rajtam. Viszont nem találtak semmit. Most leszek 45 éves.Életvidám, s barátkozós nő vagyok. Imádom a gyerekeket. S alapjában véve szeretem az életet, csak félek! Félek nehogy valamit későn vegyenek észre! Tudom a pozitiv gondolkodás nagyon fontos.Vajon mi okozhatja nálam a fülzugást? Mert már egyre inkáb kifáraszt! Nő bennem a félelem. S mi lesz ha nem mulik el? Mit tegyek?

Dr. Farkas Ágnes válasza fülzúgás témában

Kedves Hölgyem! Mióma biztosan nem okoz fülzúgást, sajnos itt sem tud összefüggést találni. A menses előtti kellemetlen tünetek felerősödése viszont annyiban lehet kapcsolatban a fülzúgással, hogy nagyon irritabilis lett, így a korábbi tüneteket kevésbé viseli, mert ilyenkor minden sokkal rosszabb. Még egy menses előtti fejfájás is csak "dob" egyet a rosszulléten. A ciszta egyébként nem alakul miómává, szerintem ott voltak a miómák korábban is, próbálja meg elkülöníteni őket egyéb tünetektől, a hüvelygombától pedig nem kell félni. Nemcsak Önnek, bármelyik nőnek lehet, hiszen a legtöbb nőnek kialakul élete során egy hüvelygombafertőzés sajnos. A másik dolog, hogy tényleg nagyon sok betegség, és nem betegség okozhat fülzúgást. Fontos elkülöníteni, hogy milyen jellegű a zúgás. Az Ön betegségeiből kiindulva, ha pl. pulzáló zúgást hall, akkor az erek pulzálását hallhatja, de írja, hogy alaposan kivizsgálták, biztosan ezt is ellenőrizték. A másik, hogy van egy egész lista azon gyógyszerekről, amik okozhatnak fülzúgást (sajnos nagyon sok van), és a Ramace bizony köztük van. Szerintem forduljon kezelőorvosához, és beszélje meg a gyógyszerváltást, hátha tényleg pont ez okozza a fülzúgást, és elég lesz váltania. A Noni mellett megpróbálhatja szedni a Ginko bilobát, homeopátiás orvost is felkereshet, hátha pont ezek a készítmények adnak megoldást. Szedhet vitaminokat (pl. komplex B-vitamin készítmény hasznos lenne Önnek), elsősorban kúraszerűen, esetleg ásványi anyagot is megpróbálhat pótolni, mint a magnézium, vagy cink. Bizony nagyon kellemetlen panaszai vannak, és végig kell zongorázni az összes lehetséges módszert, amivel megszabadulhat tőlük, mert így a hétköznapjaiban nem tud teljesíteni. Amit még javaslok, hogy forduljon pszichológushoz, akár hipnoterapeutához, hogy segítsenek feldolgozni a nehéz időszakot, biztosan jobban érzi majd magát, ha pl. egy jó relaxációs technikát megtanul, és legalább ki tud kapcsolódni kicsit. Remélem valamelyik tanács hasznos lesz, és csökkennek panaszai. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 28.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

MR kiértékelés
Jó napot Doktor Úr! Azért írok mert néha fülzúgásom van a bal oldalon, voltam neurológusnál elküldött mr vizsgálatra, ami sajnos nem negatív. Vissza kell...
Füll zúgás
Jónapot. 1hónapja már zúg a fülem. Kimosták a füllem most kaptam egy gyógyszert, de továbbra is zúg a fülem.nem folyamatosan, de nagyon gyakori.ha össze...
Pajzsmirigy gond?
Üdvözlöm! Segítségét kérném, hogy Ön szerint szükséges-e bármilyen irányba elindulnom kivizsgálásokra. Sajnos szorongásos hipochonder vagyok és ha valamit a...
Fülzúgás kezelés
Tisztelt Doktor Úr! Az imént olvastam az akusztikus CR neuromodulációs fülzúgás kezelésről. Bár én már - rengeteg féle kezelés és sikertelenség után...
Fülcsengés, füldugulás
Tisztelt Doktor úr Kb. 2 hónapja füldugulást érzek a bal fülemben, és cseng a fejem, nagyon zavaró. Voltam fül orr gégészeten, még az elején, ahol azt...
Fülzúgás észlelése
Tisztetlt doktor úr! Egy napja fülzúgást észlelek mind a két fülemben, ami hirtelen jött. Nyaki ideg becsípódésem van. A fülzúgás magától elmúlik vagy van...