Fertőzés?

Tisztelt Doktor úr/nő!

Teljesen tanácstalan vagyok. Az elmúlt 3 hónapban visszatérő beteg lettem a nőgyógyászaton, elsö alkalommal fehérfolyásom viszketés égö érzés (stb.) panaszokkal jelentem meg. Az orvos egyértelműen aztmnodta hogy ez gomba és adott rá Candibene ratiopharm hüvelytablettát a kezelés végére a fájdalmas panaszaim  megszüntek, a fehérfolyásom azonban továbbra is megmaradt de nem törődtem vele, gondoltam biztos ilyen korban vagyok, változik  szervezetem nem leeht semmi gond.a következö menstruációm után azonbam visszatértek a panaszaim.ismét a candibenét irta fel az orvos, a tüneteim fájdalamas része ismét abbamaradt a folyásom továbbra is fennált. az orvos szerint nem javultam töle semmit se csak szinten tartotta a betegségemet. Aztmnodta nemtudja mi lehet a táptalaja a betegségemnek, hétfön menjek be a kórházba laboratóriumi vizsgálatot fog csinálni, amelyből megállapitja hogy melyik antibiotikum lenne számomra a legmegfelelőbb. ill. (gomba-irtást) fog elvégezni rajtam....Fogalmam sincsen hogy ezalatt a gomba irtás alatt  mit ért, miylen folyamat ez. Aztis mondta hogy ez a gyógyszer amit majd kimutat a vizsgálat nembiztos hogy az én szervezetemben is megfogja állitani a betegséget. A barátommal azelött rendszeres szexuális életet éltünk, ő tünetmentes a panaszaim megjelenése elött nem sokkal voltunk együtt elöször.Tudom lehetséges ő hordoz valami fertözést ami engem ujrafertöz folyamatosan, de hozzá kell tennem hogy elötte antibiotikum kezelést is kaptam és hajlamos is vagyok az ilyen megbetegedésekre.

 

Kérdésem az lenne hogy ön szerint milyen kilátásaim vannak? mennyire súlyos ez a helyzet? és maga a betegég  kezelése és a laboratóriumi vizsgálat eredménye  mennyi ideig tart? a fogamzásgátló tablettámmal (yasminelle) ön szerint milegyen? hagyjam abba a szedését? (bár félek hogy ha abbahgyom még jobban felboritom a hüvelyem flóráját)

Köszönettel: Egy kétségbe esett 18 éves lány.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hüvelyi folyás témában

Kedves Kétségbeesett Lány!

Aggodalomra semmi oka, annyiról van szó, hogy a vizsgálat kimutatja majd, hogy mi a kórokozó, és annak megfelelően kapja majd a gyógyszert. Szerintem jó lenne szájon át szedhető gombaellenes készítményt is alkalmaznia több héten át. A párja használjon Candibene, vagy Canesten krémet, és addig, amíg az Ön panaszai megszűnnek, védekezzek óvszerrel. Valószínű egyébként, hogy az antibiotikumos kezelés okozta a gombát azzal, hogy a hüvely normál flóráját károsította, így javaslom a Gynoflor, vagy Floragyn nevű lactobacillusokat is tartalmazó készítmény alkalmazását a gyógyszeres kezelést követően.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 27., 16:05; Megválaszolva: 2009. június 27., 16:05
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam