Lizi újra

Tisztelt Doktornő!

Köszönöm a válaszát én voltam aki a prolaktin miatt éreklődtem.

Leírom ujra a leletem: FSH: 123, 54 MlU/ml   normál tart: 2 - 138 ig

                              LH: 35. 8                        norm: 04, -105

                              Prolactin: 29, 35                norm: 1, 39- 24, 2

                              progest: 1, 28                    norm: 027, 38, 63

                              Estr: 1'!                            norm: 20-508

                             testost:   0.55                   norm: 0, 06-0, 82

 

Mai napon voltam hasi Uh_n. leletem a köv: retroperitoneum szabad.

A hólyag homogén telt.

Az uterus az átalgosnál kisebb, 3, 5 cm

A petefészek régiokban koros nem ábrázolodott, a petefészkek határozottan nem ítélhetők meg.

A sella felv: sella ép konturu, norm tágasságu. zárt. sz e, mr javasolt.

nos a kérdésem tobábbra is az, hogy nekem 10 évvel ezelőtt sokat fájt a hasam, és aMadarász utcában a főorvosnő csinált Uh-t, három különböző idopontban is. ott pontosan le van írva, hogy mekkora a petefészek és az uterus normális. 

14 évesen volt az akut vakbélműtétem. Azóta nem találják egyáltalán a jobb oldali petfészkem, most az uh-n az orvos azt mondta lehetséges hogy ugy vették ki, hogy észre sem vették. 

ma reggel ures hassal voltam a bal oldalit sem tudták igazolni, 1 éve még igen és fél éve is és akkor a méhem 5 cm volt. most akkor mi történik? elsorvad ösztrogén hiányában? tudom azt mondták hüvelyi uh kellene, de én még szűz vagyok, mit tehetnék? nem így szeretném elvezsíteni!

És hova lettek a petefészkeim? nem vérzek. kétségba vagyok esve csak sírok,  

Anya szerint is a vakbélnél elronthattak valamit, ugyanis én 8 napot voltam benn, és napi 3x, 3 féle antibiotikumot adtak vénásan. 

Hova menjek most? honap megyek a nőgyógyászhoz, de előre félek, hogy hüvely uh-t akar, én azt nme bírnám ki.

Nagyon kérem segítsen valahogy és köszönöm az előző választ is, hiszen abban Ön is azt írta ha egyszer megvoltak a petefészkek akkor nem tűnhetnek el.

de most ugy tűnik mégis?

köszönöm előre is a választ! tisztelettel

lizi

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza rendszertelen menstruáció témában

Kedves Lizi!

A petefészkeket nem lehet úgy kivenni, hogy észre sem veszik, azért annyira nem picik, amiatt nem kell aggódni! Mivel leírta, hogy genny volt a hasüregben, így nem csodálom, hogy sok gyógyszert kapott és több, mint egy hétig volt bent a kórházban, ez megint csak nem a műtét hibája, hanem a betegségé, hiszen valószínűleg egy kilyukadt férgnyúlványa volt, (amit vakbélgyulladásnak neveznek) , és akár életveszélyes állapotba is kerülhet valaki. Viszont összenövések könnyedén kialakulhattak a műtétet követően, és a petefészkek emiatt nehezen találhatóak. Tudom, hüvelyi Uh-on könyebben láthatóak a petefészkek, de szűz lányoknak nem szoktak csinálni. A szűzhártya egyébként sokszor elég tág ahhoz, hogy vékonyabb műszerrel akár vizsgálat is történjen, ezt az orvos meg tudja ítélni, ha nagyon szükség lenne erre.

Nem írja, hanyadik ciklusnapon történt a hormonszintek ellenőrzése, ha a 3. ciklusnapon, akkor mellé kell még egy, ami a 21. napon készül. És endokrinológushoz is el kell menni, aki a koponya MR-t kérni fogja.

Nem írja, hogy nőgyógyászhoz hova jár, de javasolnám, hogy klinikát keressen fel, ahol a legritkább betegségeket is kezelik, így biztosan megfelelő orvost talál. Ellenőrizni kell a petefészkeket, és a működésüket is. Elenőrzni kell a korai petefészek kimerülést, és kromoszóma vizsgálatot is csinálni kellene. Ne hagyja magát, igenis vizsgálják ki rendesen. Szükség esetén az is lehet, hogy hormonpótlást fog kapni, mert tényleg nagyon alacsony az ösztrogén szintje.

Írjon, hogy mi történt vizsgálaton, hátha tudok még valamiben segíteni.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 27., 14:44; Megválaszolva: 2009. június 27., 14:44
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam