Régen condylomával kezeltek, akkor most rákkeltő vírusom van?

Tisztelt Doktor Úr!

kb. 20 évvel ezelőtt (47 év) condylommával kezeltek. Ez azt jelenti, hogy egész biztos van rákkeltő papillóma virusom?

Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza HPV témában

Kedves Kérdező!

A HPV-nek sok típusa van, az amelyik a condylomát okozza alacsony kockázatú típus, ami azt jelenti, hogy csak nagyon kicsi a méhnyakrák kockázata, ne aggódjon. Rendszeres rákszűréssel egyébként felmerülhet a HPV gyanúja, és szükség esetén tipizálást is lehet csinálni, amikor megállapítják, hogy melyik vírus van jelen.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 27., 14:23; Megválaszolva: 2009. június 27., 14:23
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
P3. LSIL, HPV
HPV vírus
Hpv: 18, ureaplasma pozitív
HPV és párkapcsolat
Kedves Doktor Úr/Nő! Volt egy loop conisatio műtétem (CINII, HSIL, 16-os és több más fajta jelenlétének kimutatása után) , aminek a szövettani...
Hpv, Cintec plus
Kedves Doktor ir! Koszonom a valaszat, reagalnek is. Az ascus eredmenyem a tavaly december vegi szuresem eredmenye, mely egyebkent 8 hettel szules utan...