Régen condylomával kezeltek, akkor most rákkeltő vírusom van?

Tisztelt Doktor Úr!

kb. 20 évvel ezelőtt (47 év) condylommával kezeltek. Ez azt jelenti, hogy egész biztos van rákkeltő papillóma virusom?

Köszönöm

Dr. Farkas Ágnes válasza HPV témában

Kedves Kérdező! A HPV-nek sok típusa van, az amelyik a condylomát okozza alacsony kockázatú típus, ami azt jelenti, hogy csak nagyon kicsi a méhnyakrák kockázata, ne aggódjon. Rendszeres rákszűréssel egyébként felmerülhet a HPV gyanúja, és szükség esetén tipizálást is lehet csinálni, amikor megállapítják, hogy melyik vírus van jelen. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 27.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Hpv fertőzés során, hogyen lehet...
Kedves doktor úr, HPVt diagnosztizáltak nálam le, három héttel ezelőtt, valószínűleg a páromnál is jelen van. Két héttel ezelőtt megkaptam a HPV elleni...
Az élet Hpv-vel
Tisztelt Doktorúr! 8 éve diagnosztizáltak hpv 16-os típussal. S a mai napig a vírus nem hagyta el a szervezetem Kédésem arra vonatkozna, miként lehet élni...
Irritált hüvely bemenet
Kedves Doktor úr! 39 éves nő vagyok, 4 terhességen vagyok túl, van egy 5 és egy 3 éves lányom. 2021-ben voltam még terhes a harmadik gyermekemmel, akit...
Hpv diagnosztika
Hpv 68 eredményt kaptam juniusba akkor a citologia eredményem negatív lett, de aktív magok egy lezajlott gyulladást mutatnak 3 hónap múlva ismét citologia...
HPV Otthoni kezelése
Kedves István 2018ban egy partnerem után hpv-s lettem, amit le is szedettem és utána is kezeltem, amikor kellett, az orvos által felírt szerrel. Egészen...
HPV fertőzés
Tisztelt Doktor Úr! Önhöz fordulok, hiszen korábban kaptam Öntől megtisztelő választ, ahol készségesen tájékoztatott engem az adott problémával kapcsolatban....