Menstruáció

Tisztelt Doktor úr/ Doktor nő! Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy volt már kb fél éve egy hormonális változásom. Elmentem egy nőgyógyászhoz, mivel a menstruációm felében barnás véres folyásom volt... s akkor az volt már a második, ő megállapította, hogy nincs semmi bajom, csupán hormonális változásom van. Akkor már éltem nemi életet. De jelenleg 1 hónapja már nem. Az a problémám, hogy jelenleg barnás folyásom van, ami azért különös, mert kedden volt a menstruációm utolsó napja. Bár a mostani menstruációm nem volt a legtisztább, olyan volt mintha kevesebb vér lenne benne és több barnás folyás, pl húztam csíkot vele és az is inkább barnásnak nézett ki, és a vér halvány színét se tudtam benne fölfedezni, holott tudom, hogy a vér is bebarnulhat. Lehetséges hogy ez is egy hormonális változás lenne? Bár nem tudom, bűzösnek is érzem magam odalenn, de mondjuk soha nem szerettem az ottani szagomat, mert olyan erősnek vélem... de ez biztos normális kérem ha tudna valamit tanácsolni, javasolni, vagy kérdés felmerülne önben és tudnék rá válaszolni megtenném nőgyógyászhoz nem szívesen mennék el, tudom hogy ő tudná a megfelelő diagnózist felállítani, de ha nem szükséges nem mennék... kérem, ha bármilyen kérdés felmerül önben, amivel egy kicsit előrébb láthat, kérem tegye fel és én válaszolok a mostani helyem új, itt még nem voltam nőgyógyásznál sem... Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hüvelyi folyás témában

Kedves Hölgyem!

A kellemetlen szag miatt felmerül egy bakteriális fertőzés is, de a korábbi panaszok miatt a hormonális rendellenességet sem lehet kizárni. Ha előfordul bővebb, kellemetlen szagú folyás akár folyamatosan, akár a ciklus bizonyos időszakaiban, akkor a hüvelyflóra felborulás tűnik valószínűnek. Ezt bizony nőgyógyászati vizsgálaton kell ellenőrizni, hogy szükség esetén gyógyszert is adjanak rá. Emellet a recept nélkül kapható Floragynt is alkalmazni kellene (gyógyszeres kezelést követően) , hogy a normál flórát is helyreállítsa. Szükség esetén tejsavas irrigálást is végezhet heti max. 2 alkalommal, és figyeljen arra, hogy a készüléket minden 2-3 használat után fertőtlenítse le.

A barna folyásban nem kell pirosat keresni, az biztosan vér, csak ahogy írta, barna színe is lehet.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 27., 15:25; Megválaszolva: 2009. június 27., 15:25
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés
Nőgyógyászati Uh lelet