Terhesség?

Kedves Doktornő! 16 éves lány vagyok..az utóbbi pár hónapban mindig késett a mestruációm olyan 1 heteket de volt több is.ebben a hónapban viszont még mindig nem jött meg pedig ez már a 3. hét.terhességi tesztet csináltam de az pozitív lett.írtam már önnek többször is és mindig azt a választ kaptam h lehetséges h petefészek ciszta.és a teszten is olvastam hogy a petefészek cisztát is kimutatja.semmi jele nincs hogy terhes lennék.pl nem feszül a mellem, hányingerem nincs.pedig az én "természetem eléggé olyan hogy szinte mindentől hányingerem van.viszont az alhasi részen jobb oldalt általában akkor amikor pisilnem kell de néha csak úgy begörcsöl és csak 1-2 perc utána múlik el.és az elöző hónapban menstruáció előtt és közben nagyon erős alhasi görcseim voltak amik eddig nem fordultak elő.ön szerint ez terhesség vagy petefészek ciszta? anyukámat is kérdeztem hogy mik lehetnek még a terhesség jelei de azok közül egyik se illik rám. köszönöm mihamarabbi válaszát:Sziszy

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza terhességi teszt témában

Kedves Sziszy!

Mielőbb orvoshoz kell menned, szerintem hétfőn ez legyen az első. Nem lehet ránézésre megállapítani, hogy terhes vagy-e, hiszen van, akinek tünetei vannak, van, akinek nincsenek. Vannak olyan egyéb nőgyászati elváltozások, amelyek termelhetnek olyan hormont, amit a teszt is kimutat, de ha volt védekezés nélküli (vagy hibás) együttlét, akkor elsősorban terhességre gondolunk. Mivel egyoldali panaszaid is vannak, akár méhen kívűli terhesség is szóba jön, és az súlyos következményekkel jár, ha nem kezelnek, ezért hétfőn orvoshoz kell menned.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 27., 13:05; Megválaszolva: 2009. június 27., 13:05
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45