Nőgyógyászat

Tisztelt Farkas Ágnes Doktornő! A menstruációmmal voltak gondok ezért elmentem nőgyógyászhoz, aki felírta a Regulon nevű fogigátlót. Most vettem be a 3.levéllel. Azt mondta, hogy hormonális gondjaim vannak.Elmentem egy másik nőgyógyászhoz is, a diagnózis ugyanaz, de szerinte nem kellett volna elkezdeni a gyógyszert szedni. Az a kérése, ha menstruálok akkor menjek vissza hozzá, mert ő a vérből sok mindent lát. A kérdésem az lenne, hogy mégis mit tud a vérből megállapítani? Hogyan kell mennem: betétet vagy tampont használjak akkor? Meg fog vizsgálni? Tudom, hogy tőle kellett volna megkérdeznem, de ha ott vagyok mindig leblokkolok. Az is érdekelne (csak kiváncsiságból) , hogy a terhesség egész ideje alatt ki lehet mutatni a terhességet, otthoni teszttel? Mert valahol hallottam, hogy csak az első trimeszterben. Mióta összekuszálódott a mensim (január) , azóta a mensi előtt fájnak a melleim, és a derekam. Most, hogy elkezdtem szedni a gyógyszert azt hittem elfog múlni. A derékfájás el is múlt (minimálisan fáj) , de a mellfájdalom megmaradt. A félidő előtt már kezdődik, fokozódik, majd a menstruációval elmúlik.Ez normális dolog? Válaszát nagyon köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza rendszertelen menstruáció témában

Kedves Hölgyem!

Őszintén megmondom, el sem tudom képzelni, mit szeretne a vérzésen megnézni a doktor, talán pontosan szeretné látni a mennyiségét. Mivel pontosan a vérzést akarja látni, ezért inkább betétet használjon, mikor megy a vizsgálatra. Ha rendszertelen mensese van, akkor először kell csinálni UH-ot, és hormonvizsgálatot, hogy tisztában legyenek a probléma okával. Szükség esetén a peteérést is lehet ellenőrizni. Fogamzásgátló akkor javasolt, ha Önt nagyon zavarja a menses rendellenessége, és még nem szeretne gyermeket.

A terhességi teszt a béta-HcG nevű hormont mutatja ki, ami a 10. terhességi héttől csökken.

A fogamzásgátló tabletta bizony csökkenti a menses alatt jelentkező kellemetlen tüneteket, a derékfájás is lehet ilyen, amin segített is. A mellfájdalom szintén a ciklus alatt változó panaszokat okozhat, egy tabletta akár okozhat is hasonló panaszokat. Így fontos lenne (amennyiben a jövőben tervezi a fogamzásgátló szedését) majd az ilyen panaszokat is figyelembe vennie.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 27., 12:43; Megválaszolva: 2009. június 27., 12:43
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam