Régi fájdalom

Kedves Dr. Farkas Ágnes!

21 éves lány vagyok. Kb. 2007-ben ősszel sokat kellett hidegben állnom és ha jól emlékszem, utána barnás folyásom lett. Ez nagyon hamar kezelés nélkül elmúlt, csak néha viszketést éreztem. Aztán februárban el kellett mennem nőgyógyászhoz, (ez volt az első alkalom) mert olyan volt, hogy kb. két hét kihagyással januárban, februárban megjött a menstruációm, persze nem hasonlított a megszokotthoz. Akkor kaptam krémet és egy tablettát. De már előtte is éreztem fájdalmat, viszketést a nemi szervemnél, talán az őszi dolog miatt. Aztán az évek során voltam még néhányszor nőgyógyásznál pl. olyan miatt, hogy napokig nagyon sötét barnás folyásom volt és aztán mikor el tudtam menni orvoshoz pont elkezdtem idő előtt vérezni. Erre antibiotikumot és krémet kaptam. Egy másik eset pedig szintén barnás folyás miatt volt, de csak néhány napig tartott és nem véreztem idő előtt, arra azt mondták, hogy középidei vérzés. Már élek szexuális életet.

A problémám az, hogy 2007 óta érzek fájdalmat, de pontosan nem tudom behatárolni a helyét és a jellegét sem. Talán égő, viszkető és sugárzó, mert nagyobb helyen érzem. És időközben változott, a lábamnál is érzem, 1-2 éve, de nem tudom, hogy úgyanarról van-e szó. Már említettem a nőgyógyászoknak, akiknél voltam, amikor a már említett problémákkal fordultam hozzájuk és a lábamat a háziorvosomnál. Volt, aki azt mondta, hogy allergia lehet, de nehéz kivizsgálni. Voltak, akik azt mondták, hogy neurológiai eset lehet (gondolom a lábamnál érzett fájdalom miatt) és egyszer már neten is érdeklődtem, ott is azt a választ kaptam, hogy lábba sugárzó fájdalom oka lehet neurológiai (a gerincből kiinduló ideg valahol nyomás alatt van) vagy nőgyógyászati. Fertőzésekkel kapcsolatos összenövések ritkán, endometriosis gyakrabban okozhat ilyen panaszt. De a kettőt nem hozták összefüggésbe és nem voltam semmilyen vizsgálaton. Azért gondoltam, hogy kapcsolatban lehet, mert van, hogy egyszerre érzem a fájdalmat. De a fájdalom folyamatosan alakult ilyenné, régebben más jellegű volt. És ezt a fájdalmat van, hogy minden nap, hosszú ideig, vagy néhány nap kihagyás után megint érzem. A tanácsát szeretném kérni, hogy miről lehet szó, kapcsolatban lehet-e az először említett esettel és abból alakulhatott-e ilyenné? Vagy lehet, hogy valami lelki probléma okozza? Mert talán akkor az ultrahang, citológiai vizsgálat, vérvétel mutatott volna valami eltérést, amiken idő közben másért végeztek. Elnézést kérek, hogy ilyen hosszú lett és remélem, sikerült kellően érthetően fogalmaznom. Válaszát előre is köszönöm és jó munkát kívánok!
 
 
 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hüvelyfertőzés témában

Kedves Hölgyem!

Ami fontos lenne, hogy a lábát valóban egy neurológussal megvizsgáltassa. Hiszen így könnyen kiderül, hogy idegi eredetű-e a fájdalom, mert akkor tipikus helyen (az idegek lefutása mentén) jelentkezik. Ezt egy neurológus szakorvos már fizikális vizsgálattal is általában meg tudja ítélni.

A másik, hogy bizony nőgyógyászati eretű is lehet a fájdalom, és igenis ki kell vizsgálni. Az első dolog, hogy tenyésztést kell csinálni (nem írta, hogy a gyógyszerek felírásakor, vagy később történt-e ilyen vizsgálat) , amiből kiderül, hogy van olyan kórokozó, ami felszálló fertőzést okozhat, és megfelelő antibiotikummal kezelhető. A másik, hogy az összenövéseket, amennyiben kialakultak, nem lehet antibiotikummal kelezni, csak műtétes úton. Ellenben ha a vizsgálatok negatívak, és nem látható eltérés sem, akkor viszont szóba jön a diagnosztikás laparoszkópia, amikor pici lyukakon át néznek be a hasüregbe. Ilyenkor mind az összenövés, mind az endometriosis látható, kezelhető, minta is vehető belőle.

Szerintem ne hagyja annyiban, kérjen háziorvosától beutalót neurológiára, hogy a lábfájdalmát megvizsgálják, és a panaszokkal forduljon ismét nőgyógyászhoz, akár egy nagyobb kórházba, vagy klinikára is.Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 27., 10:16; Megválaszolva: 2009. június 27., 10:16
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45