Hüvelygomba?

Tisztel Doktornő/Úr! Kb egy hete kezdtem el érezni égő, viszkető érzést a nemiszervemnél. Gyógyszerészem tanácsára elkezdtem alkalmazni a Canesten kombit, ami nem szüntette meg teljesen a tüneteket. Kedden kellett az utolsó tablettát használnom és vártam a javulást, ami még most sem jött el. (Péntek van) A férjemen is jöttek tünetek (fehér pöttyök a nemiszervén) de a canesten krém hatására neki elmúlott. Mit tegyek, hogy nálam is elmúljon? Kamillázás segít? Vagy vegyek még egy adag canestent? Lehet, hogy kevés volt? Dokihoz kedden tudnék menni, viszont szerdán megbetegszem és állítólag mensi alatt nem lehet alkalmazni kezelést? Mit tegyek? Óvszerrel szeretkezhetek? Előre is nagyon köszönöm a válaszát, amit nagyon várok! Üdv, Martonné

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hüvelyi folyás témában

Kedves Martonné!

Óvszerrel megengedett az együttlét, de lehet, hogy a panaszai rosszabbodásához vezet, így legyen óvatos. Miután elmúlik a menses mindenképpen forduljon orvosához, akkor is, ha nincsenek már igazán panaszok, hogy ne alakuljon ki egy visszatérő fertőzés. Szükség esetén másféle kúpot, vagy akár szájon át szedhető gyógyszert is kaphat majd. Ezen kívül javaslom a Gynoflor, vagy Floragyn hüvelykúp alkalmazását miután elfogyott a gyógyszer, hogy a normál flórát is visszaállítsák majd.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 23., 21:15; Megválaszolva: 2009. június 23., 21:15
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45