Citológia

Kedves Webbeteg!

Most kaptam meg a citológiai eredményemet és szeretnék megkérdezni mennyire aggódjak. P2 de van mellé írva valami (szimueleosis vagy hasonló nem tudom elolvasni az orvos írását) . Megkérdeztem a nőgyógyászom azt mondta, hogy egy két sejtnek más alakja van ezért írták oda. 6 hét alatt cserélődnek a sejtek és szerinte ez majd rendbehoz, nem kell semmi beavatkozás. Fél év múlva kell visszamennem. Ön szerint tényleg csak ennyiről van szó és ne ijedjek meg?

Üdvözlettel: Barbus

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza rákszűrés témában

Kedves Barbus!

A P2 eredmény tökéletes, bár nem tudom, mit írtak a papírjára, de nem P2 lett volna eredmény, ha kóros elváltozás van. Még gyulladás sincs a leletben, ne aggódjon.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 22., 12:02; Megválaszolva: 2009. június 22., 12:02
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Méhnyakrák szűrés, kauterizáció
Tisztelt doktorno! A tavaly ev elejen a mehnyakrak szures eredmenyem elvaltozott sejteket mutatott ki.megismeteltek hat honap mulva, amikor negativ lett az...
Rákszűrésre visszahívtak, lehet...
Tisztelt Doktor úr! Érdeklődni szeretnék hogy voltam nőgyógyászati rákszűrésen és most kaptam egy beutalót szakrendelésre. Az eredményem a...
Szükség van-e még rákszűrésre?
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! 12 éve volt egy nőgyógyászati hasi műtétem, mely során eltávolították mindkét petefészkemet és a méhemet, mert...
P1 rákszűrés két gyerek után?
Pár hónapja méhszájseb fagyasztásom volt. Két hétre rá (egy másik orvoshoz) rákszűrésre mentem, ott tudtam meg, hogy fagyasztás után legalább...
rákszűrés
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Ma nap voltam nőgyógyászaton, a 2. rákszűrésem eredményei miatt, az első rákszűrésnél HPV vizsgálatot is végeztek...