Aggódás

Tisztelt Doktornő/úr!

Tavaly, decemberben hajtottak végre rajtam egy konizációs műtétet (sajnos pár évvel ezelőtt is volt már egy ilyen beavatkozásom, de azután nem volt problémám). Sikerült is az épben való kimetszés, de aggódom, hogy komoly baj van. Azóta a mensim, mennyisége ugyanis a felére-harmadára csökkent (3-4 tisztasági betét az erősebb napokon) és a színe fekete nagy gumiszerű darabokkal. A ciklusaim pontosak, bár biztos csak a fogamzásgátló miatt és 1 nappal hosszabb lett a menses (korábban 6, most 7 napig tart általában) Maga a mensi nem jár görccsel, csak a méhnyakamba szokott belenyilalni a fájdalom pár másodpercig, de úgy, hogy akkor meg sem tudok mozdulni. Az orvosom szerint nincs teendő, ezzel nem kell foglalkozni (vizsgálatok negatívak, az UH is), de én nagyon félek (sokat olvastam erről az interneten), és ezért is kérek segítséget.

1. Kóros elváltozásra utal egy ilyen jellegű menses?
2. Elképzelhető, hogy nem tud ürülni teljesen a vér és benn marad egy része és ott majd elfertőződik?
3. Ez egy idő után összeforrhat?
4. Lehet, hogy nem lehet majd gyerekem sem a szűkület miatt (még nem szültem)?
5., Hogyan lehetne ezt visszaállítani (pl. méhszájtágítást érdemes megpróbálni)?

Nagyon várom válaszát és elnézést a sok kérdésért! Tóthné M.

WEBBeteg szakértő válasza konizáció témában

Kedves Tóthné! A menzesz idején jelentkező ilyen erős fájdalom két dologra utal. Lehet, hogy endometriosisa van a másik lehetséges ok pedig, hogy tényleg el van egy kicsit záródva a nyakcsatornája, amin persze könnyen lehet segíteni, mert egy kicsit meg kell tágítani. Ha van eszköz rá, akkor ezt akár a magánrendelőben is meg lehet csinálni. Ez nem bonyolult dolog. Én mindenképpen azt javaslom, hogy fel kellene keresnie az orvosát és tényleg alaposan kivizsgáltatnia magát. Ultrahang stb. Ne hagyja annyiban mert tényleg nem jó, ha nagyon szenved a menzesze idején. Persze az is lehet, hogy nincs semmi baja, az a legegyszerűbb megoldás, mert akkor szedjen fogamzásgátlót.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 27.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Szövettani eredmény35
Tisztelt Doktornő! Szövettani eredményem megjött, kérem segítsen értelmezni mert a kezelő orvosom szabadságát tölti. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel
2. Konizáció
Üdvözlöm! Annyi lenne a kérdésem, hogy, mennyire szoktak jól sikerülni a 2. konizációk? Nekem 1 hónapja volt az 1. a szövettani eredményen magasabb konizációt...
Konizáció és ha igen, hogyan?
Tisztelt Doktor Úr (Nő) Kedvesemnél a novemberi citológia: P3; LSIL (ASC-H), lapham metaplázia, HPV gyanu. Kórházi orvos javaslata konizáció. Vissza a régi...
Elkerülhető a lézeres beavatkozás a...
Kedves Doktor úr! Januárban voltam rákszűrésen és az eredmény a következő lett: P2, metaplasia. Ismétlés klinikai megítélés szerint. 4 hónap múlva elmentem és...
Konizációs műtétnél melyik a jobb...
Tisztelt Cím! Nekem rákszűrés után lett egy P3 CIN2-es eredményem. Az orvos konizációs műtétet javasol. Utána olvastam az interneten, és több féle műtéti...
Konizáció után utazás
9napja volt hidegkéses konizaciom, 2 éjszakát kórházban töltöttem, tegnap elkezdődött a havi vérzésem, de a seb miatt erősebb a vérzés. 3mm-t távolítottak...