Hormonzavar?

Udvozlom. 23 eves vagyok, es az utolso 3-4 honapban a 28 napos + - 1 napos menstruaciom mindig kesve erkezik. Marcius kozepen eros fejfajasra panaszkodtam, ami mar 3-4 hete tartott addig. elmentem a csaladorvosomhoz, aki a prolaktinszintemet is kerte a vizsgalat soran. mar nem nezte meg az eredmenyt, nem is igazan ert a hormonokhoz. az eredmeny az volt hogy: 8, 83ng/ml es a magyarazat szerint noknel  serdulokor elott <10ng/ml, menopauza elott <20ng/ml es menupauza utan < 15ng/ml. Tehat ha en jol ertelmezem a vizsgalat eredmenyet az en ertekemnek 10 es 20 kozottinek kene lennie, de sokkal kisebb.a TSH szintem 2870uUI/ml (0, 400-5.000 ertek kozott) . erosen izzadok, utobbi idoben egyre tobb pattanasom lesz, mig korabban tiszta volt az arcom, a hatam, a melkasom. szeptember ota 7kilot hiztam, amit kemeny dietaval marciustol adtam maig le.

Utoljara a menstruaciom majus 14en jott meg. kb a honap felenel volt nemi aktus de ovszerrel vedekeztunk mindig. mar 1 hete kesik a menstruaciom, tesztet is vegeztem es negativ lett.

Onok szerint mi lehet a problemam oka? es mivel lehet kezelni? kihez forduljak? valaszukat elore is koszonom

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza rendszertelen menstruáció témában

Kedves Hölgyem!

Azt nem írja, hogy mennyit késett a menses korábban. Amit fontos tudni, hogy nem csak a 28 napos menses a jó. Az évek alatt bizony változhat is a menses, és ha 35 napnál nem több, akkor az nem baj. Viszont panaszok is vannak, ami miatt egy nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy a hormonzavart kizárják. Itt ismét ellenőrizhetik a prolaktin szintet is, amiről azt kell tudni, hogy a napszak folyamán is változhat az értéke. Egyébként a magyarázat azt jelenti, hogy menopausa előtt 20-nál kisebb. (tehát 0-20 között) , tehát nem alacsony ez az érték. A TSH szintén a megadott referencie között van, de a nőgyógyász, ha indokoltnak látja, endokrin szakrendelésre is továbbküldheti majd.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 19., 15:07; Megválaszolva: 2009. június 19., 15:07
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátló szedése
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés
Nőgyógyászati Uh lelet