PCOS, májbetegség, diabetes

Tisztelt Doktor/Nő!

23 éves molett nő vagyok. 2001-ben elmentem a nőgyógyászhoz, mert nem volt mensesem. Kipróbált a nőgyógyászom mindent amit szerinte ő tenni tudott. Többször vettek vért, Uh viizsgálat, Endokrinológiai vizsgálat, Laporoscopiás műtét. Többször meghozták a vérzésemet, de vagy nagyon erős volt, vagy nagyon elhúzódott (14-20 napig is) , vagy mindkettő. De sajnos hosszútávú eredményt nem sikewrült elérniük. Az endokrinológus pedig azt mondta, hogy nem olyan súlyosak a labor értékei, hogy gyógyszeres kezelésre szoruljak. Csak azt felejtették el velem közölni, hogy ők közben már felállítottal egy diagnózist, miszerint Stein Leventhal Syndromám van. Nos azóta eltelt egypár év, és közben minden csak romlott (szőrösödés, teljes menses hiány, barna foltok a hajlatokban, hízás) . Egy hónapja a háziorvosom elküldött vérvételre, ahol 19-es ukrot produkáltam éhgyomorra. Befektettek a kórházba, közben vizsgált az endokrinológus is, és kiderült, hogy steatosis hepatisom van, valamint cukorbeteg lettem. Az orvosom Insulinra állított, majd hazaengedtek. az endokrinológus Norcolut tablettát írt fel, ami hatására megjött a mensesem. Kérem adjon valami utmutatást, vagy a lehetőségekről valami tájékoztatást. Kérdésem még, hogy a májbetegség, és a megemelkedett májfunkciós értékek miatt, szedhetek-e valamilyen gyógyszert, a Pcos-re? Köszönet!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza PCOS témában

Kedves PCOS félő!

Amennyiben 1-es típusú cukorbetegsége van tehát most is inzulint ad, akkor nem biztos, hogy j megoldás a metformin, mert az pont a másik típusú cukorbetegségben jó. De persze meg kell beszélni az endokrinológussal, és amennyiben szükséges, akkor el lehet kezdeni a metformin szedést. Írok magának a PCO-ról.

A PCO (policystás ovarium)










A PCO tehát tulajdonképpen nem súlyos betegség, de sok problémát és kellemetlenséget tud okozni a nőknek, nem beszélve a gyermekáldás nehezítettségéről, ami még az orvosoknak is sok fejtörést a párnak pedig nagy keserűsséget eredményezhet.Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász

Dr. Zsirai László
Kérdés: 2009. június 19., 23:18; Megválaszolva: 2009. június 19., 23:18
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam