Lehet gyermekem természetes úton?

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Tavaly február óta szeretnénk babát a párommal. Tavaly januárban hagytam abba kb. 6 év után a fogamzásgátló tabletta szedését. A tavalyi évben teljesen rendszertelen volt a menstruációm, volt hogy meg sem jött egy teljes hónapot, majd egy hónapban kétszer is. Az akkori nőgyógyászom maximum csak norcolutot adott, hogy megjöjjön. Aztán év végén terhes lettem, de idén januárban 7 hetesen missed ab lett. Szabálytalan volt a petezsák. Április óta megint próbálkozunk, azóta ez a 2. ciklusom. Most sem stimmel valami, mert vezetek hőmérsékleti görbét és hát azt mondták sokan, hogy az valami bajt mutat. Csatoltan küldöm a görbémet, remélem kitud olvasni valamit belőle, hogy valami hormonális baj van-e, vagy esetleg nincs is peteérésem.  http: //www.ciklus.hu/images/diagramok/7425af4fd04d2eb5461606dc1793e3d7_090513_090616_1245110400_.png

Előre is köszönöm a válaszát és nagyon várom, hogy útba igazítson merre lépjek, ha szükséges.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza peteérés témában

Kedves Hölgyem!

Pedig nekem úgy tűnik, hogy 17-én talán ovuláció volt. Hiszen volt egy pici csökkenés, majd 2 tizedfok emelkedés, és tünetei is voltak.

Amit tudnia kell, a hőmérsékletmérés csak tájékoztató jellegű információt ad, nem biztos eredményt a peteérésről. Van, akinek nem is sikerül egyáltalán követnie a ciklust, azért Önnek szerintem jól sikerült. Ha mégse lett terhes, bártan vezesse a görbét, gyakorolja, és biztosan "látni" fogja Ön is a peteérést. Szerintem ha rendszeres a menses, akkor ne aggódjon. Az biztos, hogy sikerült már terhes lennie, sajnos még picit várat magára a baba, de ne adja fel, csak ügyesen!

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 19., 12:18; Megválaszolva: 2009. június 19., 12:18
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam