Mitől lehet elhúzódó a menstruációm?

Tisztelt Dokrotnő/Úr!

Hét hónapja szültem második gyermekemet. A szülés utáni 6 hét elmúltával menstruáltam, s azóta is rendszeresen jelentkezik a havi vérzés. Általában 32. napon jön meg, 5 napig normál erősségű, s még 1 hétig rózsaszín váladékot törlök ki, amely a tisztasági betéten szinte elhanyagolható. (Ez is főleg a délelőtti órákban jellemző) Szoptatok, tápszereznem nem is kell a kicsit, elég anyatejem van. Az első szülés után is menstruáltam a szoptatás alatt is, de nem voltak ilyen jellegű panaszaim.

Aggasztott a dolog, s voltam nőgyógyásznál, de ő a vizsgálat és a P2 eredmény alapján nem tartja kórosnak. Igaz, ultrahangos vizsgálatot nem csinált. Mit tegyek? nem nyugodtam meg... Mi lehet ennek az elhúzódó vérzésnek az oka? Kell még vmilyen vizsgálat? Vagy ha nem szoptatok, majd beáll?

Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel:Sz.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza rendszertelen menstruáció témában

Kedves Hölgyem!

A hormonális ok valószínű a háttérben, remélhetőleg a szoptatás után rendben lesz majd a menses is. Mivel a rákszűrés rendben van, és a vérzés is éppen csak egy minimális, ha nem nagyon zavaró, akkor inkább várja meg a szoptatás végét.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 18., 13:54; Megválaszolva: 2009. június 18., 13:54
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45