Hüvelygomba

Tisztelt Doktornő! Elég régóta szenvedek a hüvelygomba betegségben és 2-3 havonta mindig jelentkezik. Az összes létező erre való gyógyszert, hüvelykrémet kipróbáltam már de igazából semmi eredménye nem volt. A canesten hüvelykúp folyamatosan távozik belőlem. Azt szeretném megkérdezni hogy halottam az Ovestin krémről és azt ilyen fertőzésnél lehet használni? Mert ha igen kipróbálnám.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hüvelyi folyás témában

Kedves Hölgyem!

Az Ovestin krém egy hormon tartalmú krém, nem a fertőzés gyógyítására való sajnos.

Amitz megpróbálhat, ha eddig még nem tette, hogy tejsavas irrigálást végez max. heti 2x (a készüléket minden 2-3 alkalom után fertőtleníteni kell pl. Domestossal) , ezután pedig felhelyez egy lactobacillust tartalmazó hüvelytablettát, mint a Gynoflor, vagy Floragyn. Mert lehet, hogy a normál flórát sosem állítja helyre a kezelések után, ezért tér vissza a fertőzés mindig.

Emellett megfontolandó, hogy tartósan, több héten át is alkalmazzon szájon át szedhető gomba ellenes kezelést, ha ennyire régóta tartanak a panaszok.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 18., 13:37; Megválaszolva: 2009. június 18., 13:37
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45