Nemi fertőzés lehet?

A legutóbbi alkalmakkor, mikor barátommal szeretkeztünk, arra lettem figyelmes, (használunk óvszert, fogamzásgátlót még nem szedek) hogy a hüvelynyílásomnál, a kicsi szeméremajkam felduzzadt, és 2napra rá múlott el szépen fokozatosan. Ez kétszer történt meg. Azóta petting közben elkezdtem vérezni, de nem olyan sokat, csak éppenhogy,   de a legutóbbinál még másnap reggel is láthatóak voltak újabb vérfoltok. Igazából, olyan fehéres-pirosas. Szóval nem a menstruáció. Mert a menzeszemnek sem most kéne megjönnie, még 2hét visszavan. Szeretnék rájönni az okára, és hogy hogyan lehetne kezelni. Meg a nődokit is meglátogatom lassan ezzel kapcsolatban. Csak valamennyi lehetséges okot szeretnék kérni. köszönöm, és további szép napot! =)

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza nemibetegség témában

Kedves Hölgyem!

Mivel óvszerrel védekeznek, nem kell így aggódnia egy nemi úton átvihető fertőzéstől. Bakteriális, vagy gombás hüvelyi ferőzés bizony kialakulhat tulajdonképpeni fertőzés nélkül is, pl. ha a normál flóra megváltozik (eltolódik a pH is) , és olyan kórokozó szaporodik el, ami egyébként jelen van, csak kis mennyiségben, ám ekkor fertőzést okozhat. Tehát menjen el nyugodtan nőgyógyászhoz, aki ellenőrizni fogja, hogy milyen kórokozó valószínű, és ennek megfelelően fogja kezelni.

A vérzés is utalhat esetleg sérülésre, de akár a gyulladás miatt is előfordulhat vérzékenység, tehát valószínű, összefüggésben van a fentiekkel.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 17., 13:53; Megválaszolva: 2009. június 17., 13:53
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam