Petefészek-ciszta

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Szeretném megkérdezni, hogy, akinek mindkét petefészkén van egy 2 ill. 3 cm-es ciszta az nehezebben esik teherbe? Egyáltalán, ha valakinek petefészekcisztája van, akkor teherbe lehet esni?

Köszönöm: Eszter

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza petefészek ciszta témában

Kedves Eszter!

Akkor beszélünk petefészek-cisztáról, ha több hónapig is ott van, mert egy 2-3 cm-es "ciszta" lehet, hogy pont tüszűrérés. Ha ennél is nagyobb lenne (ami már biztosan ciszta) , akkor is ellenőrizni kell, hogy a ciszta felszívódott-e. Gyakori elváltozás a petefészek-ciszta, akkor alakul ki, ha a peteérés nem megy végbe, és a petesejt nem szabadul fel, tehát ilyenkor nem valószínű a terhesség, de ettől másik tüsző is megérhet.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 17., 13:45; Megválaszolva: 2009. június 17., 13:45
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés
Nőgyógyászati Uh lelet