PCT pozitivitás

Tisztelt Szakértő!

1 éve várunk férjemmel a kisbabára, a jelentős kivizsgálásokat elvégeztettük (hormonok, peteérés, spermakép OK) , egyedül a PCT teszt mutatott pozitiv eredményt: a levett méhnyaknyák mintában egyetlen élő spermium sem volt megfigyelhető a látótérben (a tegnapi és a 3 hónappal ezelőtti vizsgálatnak is ugyanez lett az eredménye) . Kérdéseim:

1. Lehet-e vmilyen - természetes vagy gyógyszeres - úton segíteni a szervezetemnek, hogy ne termeljen antitesteket a spermiumok ellen? (pl. gyógyszer, gyógytea, irrigálás, stb.)

2. Vagy ebben az esetben csak az inszemináció lehet a megoldás?

3. Lehet esetleg lelki oka, hogy ilyen ellenanyagot termel a szervezetem?

Köszönettel várom válaszát: Lilike

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza meddőség témában

Kedves Lilike!

Az Ön által említett módszerek egyikének sem bizonyított pozitív szerepe a fenti problémára. Amennyiben egy éve próbálkoznak, úgy nincs értelme további "egyéb" módszereket tesztelni. Én is inszeminációt javasolnék, amiről alapvetően tudnia kell, hogy sikeresség esetén segített természetes fogantatást jelent.

Azt is tudnia kell, hogy ez az állapot a a különböző életszakaszokban változhat. Legyen terhes az inszeminációs módszerrel, majd a 2., 3. gyermek jó eséllyel természetes módszerrel is sikerülhet.Üdvözlettel: Dr. Sápy Tamás, szülész-nőgyógyász

Dr. Sápy Tamás, szülész-nőgyógyász
Kérdés: 2009. június 19., 08:16; Megválaszolva: 2009. június 19., 08:16
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma