Lombikprogram

Tisztelt Doktor Úr/ Nő!

Érdeklődni szeretnék, hogy az ICSI lombikprogramhoz alapfeltétel -e hogy a spermák mozogjanak?

A párom spermáját a spermabankban helyeztük el (ekkor derült ki, hogy teljesen mozdulatlanok) , és most kemoterápián vesz részt heretumor miatt.

Várom mielőbbi válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza meddőség témában

Kedves Hölgyem!

Nem maga a spermium mozgása az elvárás, csak azt feltételezzük, hogy az alakilag és mozgékonyságában is ép spermium hordoz csak jó genetikai információt (DNS-t) .

Ezért vagy az jön szóba, hogy donor spermiummal végeznek inszeminációt vagy IVF-et, vagy megvárják a férje kezelésének végét, majd további egy-két évet, és akkor végeztetnek újra andrológiai vizsgálatot és spermiogramot.Üdvözlettel: Dr. Sápy Tamás, szülész-nőgyógyász

Dr. Sápy Tamás, szülész-nőgyógyász
Kérdés: 2009. június 19., 08:17; Megválaszolva: 2009. június 19., 08:17
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma