Mit tegyek?

Engem 2-évvel ezelőtt megműtőttek Laparoscopiás Endometriosissal! Mütét után nem kaptam semilxen gyogyszert. Most 5-hó.4-én endometriosis okozta bélelzárodással mütőttek! Pontos informéciot nem kaptam az orvosoktól! Hogy mégis lehet e-gyerekem vagy nem! Most járok valami hormonos inekciora! 28-30 naponta kell mennem! Azt sem tudom hogy meddig és milyen inekcio is az valolyában! Azt sem mondték meg hogy milyen stádiumban van nálam ez a betegség! De szerintem régota lehet! Már vagy 10-éve szenvedek a menstruácios görcsökkel! Sokszor a mentő jőtt ki értem! Elnézést hogy egyszerre ennyi kérdésem van de fogalmam sincs mire számithatok a jővőben! Előre is kőszőnőm a választ! Tisztelettel: Barbara

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza endometriózis témában

Kedves Barbara!

Sajnos ennyi információ kevés ahhoz, hogy pontosabb tanácsot tudjunk adni, szükség lenne arra, hogy mit találtak a műtétek során, stb. Ami most fontos, hogy kezelik, mert bizonyított endometriosis miatt feltétlenül kezelni kell. Ez egy makacs betegség, és sok kitartás kell a kezeléshez. Az, hogy gyermeke természetes úton, esetleg stimulálással, beültetéssel lehet-e, csak a kezelőorvosa tud tanáácsot adni, de a betegség önmagában nem zárja ezt ki. Érdemes a kezelés után nagyobb centrumokban található meddőségi szakrendelésen tanácsot kérni.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 14., 12:14; Megválaszolva: 2009. június 14., 12:14
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam