"Fejlemények"

Tisztelt Doktornő! (Akkor ezután ugyanezt a címet adom majd minden "kérdésemnek", remélem így követhető leszek.) A múltkor arról írtam, hogy még reménykedem, mert a 31. napon nem jött meg, nos a 32.-en igen. Sajnos a hosszú hétvége miatt nem tudtam időben feliratni a következő adag Clostilbegyt-et, így ez a hónap anélkül zajlik, de a középidős uh-n így is van 12. napon egy 16 mm-es tüsző. Aminek nagyon örültem, de a doktor úr most is felvetette, hogy ha nem sikerül így, akkor elkerülhetetlen a műtét a policisztás petefészkek miatt. Szerinte lehet hogy nem elég érettek azok a petesejtek. Sok helyen viszont azt olvasom, hogy egyre inkább nem javasolják a műtétet, a petefészek roncsolását, állítólag azért, mert PCO esetében nem a ciszták termelik a hormonokat, így nincs értelme kipukkasztani őket. Kíváncsi lennék, Önnek mi a véleménye erről? Köszönettel: Sz. Anikó

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza PCOS témában

Kedves Anikó!

A műtét lényege, hogy a petefészek falára pici lyukakat égetnek. Ez nem a petefészek roncsolása, és nem az az értelme, hogy a cisztákat kilyukasszák, hanem az, hogy a megvastagodott falon üssenek lyukat, így a peteérés könnyebben bekövetkezhet.

A stimulálást legalább 3 hónapon keresztül érdemes lenne folytatni, és lehet, hogy sikeres lesz. Ha ezt követően a műtét mellett döntenek, akkor a petevezetők átjárhatóságát is lehet majd vizsgálni, ez is nagyon fontos vizsgálat lesz, ha erre kerül a sor, szerintem ne aggódjon.

Ezen túl így tudni fogom, hogy a "fejlemények" az Ön kérdései, köszönöm a segítséget.:)

Ne izguljon, szerintem nyáron még próbálkozzanak a stimulálással, és ősszel meglátják, terhes lesz-e addigra, vagy nekifutnak a műtétnek. Minden jót!

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 14., 11:57; Megválaszolva: 2009. június 14., 11:57
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam