Trichomonas

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Tavaly szeptemberben gombás fertőzésem volt. Nőgyógyászati vizsgálat során kaptam rá Pimafucint és Flucohexalt - melyet a párom is beszedett. Idén januárig minden rendben is volt, majd egy antibiotikumos kezelés során ismét gombás fertőzést állapítottak meg nálam. Ismét kúpot+tablettát kaptam. Május végén Trichomonas fertőzésem volt, még tart a kezelés. Kaptam Klion hüvelytablettát + a párom is és én is Klion antibiotikumot. Kérdésem, számíthatok-e arra, hogy ismét gombás fertőzésem lesz a kúra befejezése után? Most a kezelés mellett Normaflore-t ittam, hogy ne gyengüljön le a szervezetem teljesen. Ajánlotta a nőgyógyászom, hogy a kúrát követően kezdjek el használni Floragyn hüvelytablettát, hogy helyreálljon a hüvely savas közege. Mennyi ideig használjak kúpot? Milyen egyéb óvintézkedéseket tegyek, hogy ne térjen vissza a gombás fertőzés? Egyébként hamarosan babát szeretnénk, s elengedhetetlen, hogy mindketten egészségesek legyünk. Válaszát előre is köszönöm: Mirtill

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hüvelyfertőzés témában

Kedves Mirtill!

A kezelés vége után kezdje el vagy a Floragynt, vagy a Gynoflort. Emellett amivel segíthet még, az a tejsavas irrigálás. Heti max. 2x alkalmazza, és 2-3 alkalom után fertőtlenítse a készüléket (pl. domestossal, majd alaposan öblítse ki) . Ezután pedig egy Gynoflort, vagy Floragynt helyezzen fel a hüvelybe, így a savas közeg is visszaáll, és a Lactobaccilusokat is pótolja, kisebb a gombás fertőzés valószínűsége.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 14., 12:10; Megválaszolva: 2009. június 14., 12:10
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45