Cysta: növekedhet?

Tisztelt Szakértő!

Az ultrahangos vizsgálat során 41*48mm-es cystát állapítottak meg a petefészekben. Aztán elküldtek tumormarker-vizsgálatra, annak az eredménye csak 3 hét múlva lesz meg. A kérdésem a következő növekedhet-e a cyszta addig? Már 6 hónapja nem szedek fogamzásgátló tablettát és azóta csak márciusban jött meg, de csak gyógyszer Provera hatására.Okozhatta-e a fogamzásgátló abbahagyása a cystát? Ön szerint mikor kerülhet sor a dolog rendezésére vagy gyógyszeresen vagy putchioval?

Tisztelettel: Melinda

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza petefészek ciszta témában

Kedves Melinda!

A fogamzásgátló abbahagyása után cysta nagyobb valószínűséggel alakulhat ki, és ennek, illetve a fogamzásgátló abbahagyásának a következménye lehet a menses elmaradása. Várják meg nyugodtan az eredményt, és az UH kontrollt, akkor majd kiderül, mi a következő lépés.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 14., 12:44; Megválaszolva: 2009. június 14., 12:44
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Cysta?
T.Doktor Úr! CT vizsgálat alacsony denzitású képletet mutatott a petefészkemben 18 mm ,ami már tavaly is ott volt.virgo vagyok hogyan tudják...
Tumor marker
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 50 éves vagyok két éve nincs mensesem , de állandó petefészek cystaim voltak. Most a cytologiai eredményem P2 , a jobb...
Petefészek ciszta
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nemrégiben hasiultrahangon ,a jobb petefészekben egy 40×28mm-es vékony falú vékony septumokat is tartalmazó cystosus képlet...
Rosszindulatú petefészekciszta?
Tisztelt Doktor úr! Hasi és kismedence CT-n a bal petefészkemben találtak egy 36x31 mm átmérőjű magasabb denzitású sűrű bennékű cisztát. Ez mi...
Csokoládéciszta
Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! Pár hónappal ezelőtt hüvelyi ultrahang és azt követő MR-vizsgálat 45*50 mm-es cisztát diagnosztizált a jobb...