• Állandó alhasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 26 éves nő vagyok, kb. 1 éve van alhasi-kismedencei fájdalmam, ami a derekamba, a szeméremcsontba, a combomba is szokott sugározni. Az utóbbi 4 hónapban ez a fájdalom állandósult, szinte nincs nap, amikor ne éreznék tompa fájdalmat, amiket néha erős, szúró fájdalmak kísérnek. A menstruációm az utóbbi 1,5 évben lerövidült a régen szokásos 4 napról 1,5-2 napra kevés mennyiségű vérrel. A menstruáció, illetve az előtte lévő napokban felerősödnek a fájdalmaim. Gyakran van hányingerem is. Székrekedés, hasmenés felváltva szokott lenni, de gyakoribb a székrekedés. Túl vagyok urológiai, gasztroenterológiai (CT enterográfia, kolonoszkópia), nőgyógyászati vizsgálatokon (talán fontos megemlítenem, hogy szűz vagyok), de nem találtak semmit. Utoljára lehetőségként felmerült az endometriózis gyanúja, de úgy döntött a nőgyógyász, hogy próbáljak meg fogamzásgátlót szedni 1-2 hónapig (Lyndenette), hátha segít (10 napja szedem). Ha nem segít, laparoszkópiát próbáljuk meg. Egyáltalán nem lettem jobban egyelőre, és már nagyon elegem van az állandó rosszullétből. Én inkább amellett lennék, hogy csinálják meg a laparoszkópiát, hogy derüljön ki végre valami (és majd gyereket is szeretnék). Az lenne a kérdésem, hogy Ön mire gondol a tünetek alapján? A fogamzásgátló tényleg tud segíteni az endometriózison? Nagyon köszönöm segítségét! Judy

        WEBBeteg szakértő válasza a alhasi fájdalom témában

        Kedves Judy!

        A fogamzásgátló valóban jó az endometriosis kezelésére, tehát biztosan támpontot fog jelenteni a műtét előtt is. Szerintem várjon még, 10 nap nem olyan sok, mert ez nem olyan, mint egy fájdalomcsillapító pl.

        Meglátják, de valószínűnek látszik, hogy laparoscopiára lesz szükség a panaszok okának tisztázására.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-06-05 11:31:26; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés