• Menstruációs zavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 45 éves vagyok. Sok nőgyógyászati problémám volt, a gyermekeim is ICSI-vel fogantak. A menstruációm azonban a sárgatest elégtelenség miatti barnás pecsételés ellenére mindig rendszeres volt, a gyerekek születése előtt 30 napos ciklussal, ami a szülés után 26-27 naposra rövidült. ( 6 évesek az ikreim.) A múlt hónapban május 4-én jött meg a menstruációm, akkor 29 napra és a szokottnál kisebb mennyiségű volt. Azóta eltelt 33 nap és nem jött meg újra. Kisebb hasi fájdalmakat és derékfájdalmat érzek, a szokásos puffadás is megérkezett, de a menstruációm késik. A terhesség kizárható, az előző hónapban nem volt szexuális kapcsolatom. Székeléskor erősebb nyomás hatására már kétszer láttam a papíron kis mennyiségű rózsaszínes vérnyomokat, tegnap is és ma is, de a vérzés nem jelentkezett. Csak a szokásos stressz ért, erre nem foghatom. Már a menopauza előjele lenne? Meddig várjak, mikor érdemes már orvost felkeresni? Köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruációs zavar témában

        Kedves Hölgyem!

        Előfordulhat, hogy hormonális rendellenesség, petefészek-ciszta okozza a panaszokat. Javaslom keressen fel egy nőgyógyászt egy ellenőrző vizsgálatra, hogy kiderüljön mi az oka a panaszoknak.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-05 09:59:49; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: