Homeopátia 3

Tisztelt Dr. Farkas Ágnes!

Köszönöm válaszát. A vizsgálatokkal kapcsolatban: méhtükrözés (negatív), petevezeték átjárhatósági vizsgálat (jobb oldalon összegabalyodás feloldva), a myoma eltávolításkor a bal petefészekről eltávolítottak valamit, ami szerencsére jóindulatú elváltozás volt (előtte sokat fájt), viszont a myoma eltávolítás után az előtte 15 éve tartó gombás, gyulladásos panaszaim teljesen megszűntek. (Már ezért érdemes volt bejárni ezt a tortúrát.) Mint már írtam a hormonkezelést nem vállalom az előzmények miatt. Ön szerint lehetséges, hogy ha visszafogyok a szülés előtti súlyomra, valóban beindulhat e maguktól a petefészkek a normál működése? Ha abbahagyom a Meforált, akkor viszont újból felborult a mensesem, ami most óramű pontossággal 28-29 napra jön meg. (előtte 35-38.) Ön szerint szedjem még a Meforált, és próbáljak fogyni, vagy törődjek bele abba, hogy nekünk már nem lesz több gyermekünk. (Meddőségi szakembernél is jártam, mindenáron lombikra akartak küldeni, minden előzetes kivizsgálás nélkül. Ezután derült ki az inzulin problémám, és azóta szedem a Meforált is.)

Előfordulhat, hogy ennyi kálvária után teljesen természetes úton, úgymond magunktól lesz mégegy gyermekünk?

Köszönettel: Némethné

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a meddőség témában

Kedves Némethné!

Szerintem a Meforált ne hagyja abba, hiszen legalább a menses szabályos most. Amiről nem írt, hogy hormonszinteket néztek-e korábban? Ha még nem, akkor mindenképpen ellenőrizni kellene a 3. és 21. napon egy laborvizsgálattal.

Emellet stimulálni kellene a peteérést is egy Closilbegyt nevű tablettával, hiszen eddig ez a legfontosabb dolog, amit megállapítottak, hogy nincs peteérése, de vannak érésben lévő tüszők, tehát ezt mindenképpen meg kellene próbálni.

Mivel eddig is szépen, fokozatosan sikerült fogynia, szerintem tartsa az étrendet, és a mozgást, biztosan fog még néhány kiló lemenni, ha eddig is ügyes volt, nem ez fog a baba útjában állni. És ne törődjön bele, hogy még nem sikerült, még közel se "lőttek el" minden lehetőséget.

Amennyiben megközelíthető Debrecen, tudok kiváló meddőségi specialistát ajánlani, ha nem, akkor bárhol, de keresni kellene egy megfelelő szakembert, szükség esetén talán tudunk továbbiakban is segíteni.

Szerintem kitartás, biztosan fog sikerülni a baba! Írjon bátran, ha további kérdése van.

 

 

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 13., 20:50; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:26
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászat
Nuvaring használata több mint 4...
Hova forduljak?
Lehetek terhes?
Mi okozhatja a panaszaimat?