Hormonális?

Kedves Doki! Az én problémám nőgyógyászati jellegű.33 éves, fiatalos, (175 cm/58 kg) gyermektelen nő vagyok. Amíg fogamzásgátló tablettát szedtem, nem jelentkezett nálam ilyen jellegű probléma, amíóta azonban abbahagytam a tabletta szedését "minden bajom" van. A pattanásokat nem is említem, mert azok azért kezdenek mérsékelt számban a menstruációs időszakra korlátozódni. Kezdődött azzal, hogy egyik napról a másikra egy cystát találtam a mellemben, amiből a folyadékot el kellett távolítani. Azóta nem telítődött újra, viszont ott maradt és a másik mellemben is találtak kettőt az éves kontrollon. Aztán folytatódott a középidős pecsételő vérezgetéssel a dolog, ami odáig vezetett, hogy lassan a havi ciklusból 3 hétig tisztasági betéttel vagy esetenként tamponnal tudtam csak biztonságban elmenni hazulról. A nőgyógyászom tanácsára újra szedni kezdtem a tablettámat 2 hónapra.Úgy tűnt hogy a vérezgetés kezd rendeződni, bár a tabletta szedése alatt szintén pocsékul voltam (haspuffadás, fejfájás, émelygés-hozzátenném, hogy elég igényes fogamzásgátlót szedtem, hiszen régebben is voltak ilyen problémáim mire sikerült megtalálni a megfelelő tablettát, de most ez sem úgy működött mint azelőtt.) Sajnos úgy tűnik, hogy 3 hónap után megintcsak ott tartok hogy a középidőben elkezdődő maszatolás hol alább hagy, hol felerősödik, amíg meg nem jön a vérzésem, ami eltart úgy egy hétig. Az orvosom nem lát semmi rendellenességet, ő a tabletta szedését javasolja. Én viszont nem szeretném szedni a tablettát, de nagyon szeretnék "normális" életet élni és tangát hordani nyáron. Mi lehet a gond? Lehet, hogy hormonális ez a dolog? Vagy egyáltalán van rá megoldás?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza a közti vérzés témában

Kedves Normális lány!

Őszintén szólva azt tudom csak javasolni, hogy legyen türelmes. Ugyanis a hosszú időn át szedett fogamzásgátló tabletta okozhat a menzeszben zavarokat és amikor abbahagyja a gyógyszer szedését, akkor ezek a zavarok előjöhetnek. Pontosan azért mert a tartós fogamzásgátló szedése alatt gátlódik a belső hormontermelés az agyában ami nehezen áll helyre. Ezért van a vérzészavara. Ha viszont gyógyszert szed, akkor sohasem fog helyreállni a rendszere. Tehát azt javaslom, hogy ne szedjen semmit max vitaminokat és persze próbáljon szexelni jó sokat, mivel nem ártana már gyermeket nemzenie is, tehát talán az egyik fő megoldás most az életben a gyermektelenség megoldása lenne. Én nem szednék semmit sem. Max vitaminokat.
Türelem. Helyre fog állni a ciklusa. Lehet, hogy a nyár elmúlik és után de rendbe fog jönni.

Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász

Kérdés: 2009. június 08., 21:48; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:19
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ciszta vagy petefeszekrak?
Fertőzés lehet
Mell elváltozása
Késői pete érés , PCOvagy...
Hüvelyi folyás