• Magától is elmúlhat a ciszta?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

         

        Tisztelt Doktor úr/ Doktornő!

        Az elmúlt héten vérzéskmaradás (később kiderült, hogy csak késés) miatt voltam nőgyógyászati szakrendelésen. Ultrahangvizsgálat alapján kimutatták, hogy nem vagyok terhes, viszont a jobb petefészkemben van egy 2, 5 cm-es ciszta. A kezelőorvosom egy Utrogestan nevű vérzésszabályzó gyógyszert írt fel amit nem váltottam ki, mert a vérzésem a késés 7. napján megjött. A kérdésem az lenne, hogy a cisztám felszívódásában segít e ez a gyógyszer és, hogy váltsam e mégis ki? Vagy ez a ciszta magától is felszívodik e egy idő után anélkül, hogy hormonokkal befolyásolnám?

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a petefészek ciszta témában

        Kedves Hölgyem!

        A ciszta magától is felszívódhat, sőt, lehet, már nincs is ott. A gyógyszer arra szolgált volna, hogy meghozza a mensest. Kérdezze meg kezelőorvosát, hogy mit javasol, esetleg ellenőrzik-e, hogy megvan-e még a ciszta.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-03 14:30:53; Megválaszolva: 2011. október 05., 09:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon