• Miért nem jött meg?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor, 16 éves vagyok és, azért fordulok Önhöz mert nem ez a második alkalom, hogy késik a menstruációm. Lassan 5 hónapja, hogy  lefeküdtünk a barátommal, és eddig mindig időben jött meg a menstrúációm.Fogamzásgátlót nem szedek, Óvszer álalában csak akkor használunk amikor termékeny vagyok, de mindig nagyon vigyázunk. Múlt hónapban késett 1 hetet. Most május 20-án kellett volna megjönnie, de még mindig semmi. Közbe beteg lettem, begyúlladt a mandulám most 28-ra. Ennek köze lehet a menstruációmhoz? Kérem válaszoljon.

        WEBBeteg szakértő válasza a mensrtuáció témában

        Kedves 16 éves!

        Biztosan nem óvatosak eléggé, ha nem használnak mindig óvszert. Nem tudhatja, mikor vannak a  termékeny napok, így bármikor teherbe eshet, mivel a menses sem mindig rendszeres, pláne nem biztos a peteérés időpontja. Ennél sokkal óvatosabbnak kell lenni, és bizony mindig óvszert kell használni.

        Szerintem csináljon egy terhességi tesztet, biztos, ami biztos. Ha negatív, ha pozitív, érdemes lenne elmenni nőgyógyászhoz, és megbeszélni a fogamzásgátlás lehetséges módjait. Ha nagyon szertne, már fogamzásgátló tablettát is lehet szedni. Ha nem, akkor pedig mindig óvszert kell használni.

        Egy nagyobb betegség, stressz is befolyásolja a ciklust, emiatt is kimaradhat, de 16 évesen, amikor a hormonháztartás még kialakulóban van, ez normális is lehet, csak emiatt nem kell aggódni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2009-06-02 11:47:06; Megválaszolva: 2011. október 05., 06:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: