Gyulladás

Tisztel Dr. Úr/Nő!

Fél éve folyamatos hüvelygyulladásom van, amit a nőgyógyászom megállapított egy kamera szerű eszközzel. De nem csak belül, hanem kívül is be vagyok gyulladva, a hüvely és a húgycső nyílás körül. Baktérium még egyszer sem tenyészett ki a hüvelykenetből, urológiai vizsgálatokon is voltam, mert folyamatos felfázásaim is vannak. Ott sem találtak baktériumot. Kb. 2 hónapja az újabb nőgyógyászati vizsgálaton a doktor azt mondta, hogy belül már nincs gyulladás, de viszont kívül egyáltalán nem múlt el, szinte erősödött. Nagyon kellemetlen, szúró fájó égő érzést okoz a nap minden órájában, ami rátükröződik a húgycsövemre is, és emiatt felfázós érzésem van. Már a fél év elteltével nagyon sok mindennel kezeltek, kúpok, kenőcsök, gyógyszerek,  de nem múlt el a gyulladás. Végbél táji fájdalmaim is elég sűrűn vannak, befelé sugárzó szúró érzés, sokszor úgy fáj, hogy nem tudok leülni. Voltam végbéltükrözésen, ott nem találtak semmit, és tovább küldtek a proktológiára, de oda még nem sikerült eljutnom. Nem akarok ezzel a betegséggel együtt élni, fél éve az iskolát is abba kellett hagynom emiatt, mert annyira rosszul voltam, de most már, hogy jön az ősz, újra el kéne kezdenem valamit, de addigra meg kéne gyógyulnom. 20 éves vagyok. 3 éve tartós párkapcsolatom van, de fél éve nem volt közöttünk szexuális érintkezés. Ez lassan tönkre teszi a kapcsolatunkat. Azt szeretném megtudni, hogy mitől lehet ilyen bajom, miért nem múlik el a gyulladás, ha nincs ott baktérium, és hogy ön szerint milyen vizsgálatokat érdemes még elvégeztetnem, hogy minél előbb meggyógyuljak? Szerintem már depressziós is lettem az állandó betegeskedésbe.

Előre is nagyon szépen köszönöm válaszát!

Üdv: Noémi

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza a hüvelygyulladás témában

Kedves Noémi!

Őszintén szólva nem igazán értem, hogy a problémája hogyan lehetséges. Mivel a hüvely tenyésztései negatívak, és gyulladást érez? De hol, hiszen ha a tenyésztés negatív, akkor biztosan nem lehet olyan súlyos gyulladása. Kívül szerintem ezért ég meg viszket, mert naponta borotválja a nemi szervét. Attól lehet. A hüvelyben meg ha nincs semmi sem akkor lehet, hogy csak egy hüvely regenerálást kellene végezni, ami Floragyn kúp használata. Azt hogy nem él szexuális életet semmiképpen nem jó, a másik, hogy persze az iskolát sem szabad ilyen banális dolog miatt abbahagyni. Akkor kell keresni egy másik nőgyógyászt aki segít magán, meg persze nem árt lelkileg is egy kicsit helyrerakni, de biztosan nem olyan súlyos betegsége van magának, hogy emiatt ilyen nagy áldozatot hozzon. Szerintem elsősorban a lelkében kell egy kis rendet tenni. De írok magának a hüvely regenerálásról.

Hüvelyregeneráló kúra

Akut kezelés:
A hüvely regenerálása azért szükséges, mert bizonyos körülmények között elvesztheti védekező képességét a kórokozókkal szemben, ezáltal könnyen elősegítheti a különböző hüvelygyulladások kialakulását, valamint a méhszájseb megjelenését. A méhszájseb a méhnyak krónikus gyulladása miatt kialakult mirigyhám a méhnyak felületén. Gyógyítása és kezelése sokszor igen nehéz viszont kezelés nélkül a hüvely regenerálódását gátolja.
Szükséges készítmények:
hüvely irrigátor (=hüvely öblítő készülék, Tantum Rosa javasolt), gyógyszertári tejsav, Floragyn, grapefruit mag cseppek, natúr grapefruit magolaj, Neomagnol tabletta. A kezelés lényege, hogy a hüvely normál 3, 8-4, 2pH-jú savasságát biztosítsuk, így a hüvelyben a tejsav baktériumok el tudnak szaporodni és a hüvelyt ellenállóvá teszik a különböző kórokozók ellen.
A kezelés kivitelezése. A kezelés elkezdésekor egy héten keresztül kétnaponta ki kell öblíteni a hüvelyt tejsavas oldattal. Ezt úgy kell kivitelezni, hogy a hüvelyöblítőbe teszünk a gyógyszertári tejsav kupakjából egyet, teletöltjük tiszta langyos vízzel és az irrigátor applikátorját felhelyezve, alaposan kimossuk a hüvelyt. Mindezt szexuális élet után, lefekvés előtt szabad használni. Párhuzamosan a partner kezelése a következő: egy tabletta Neomagnolt fél liter langyos vízben feloldunk, pici ecetet adunk hozzá, majd azzal az oldattal a hímvesszőt le kell mosni úgy, hogy a makk részét is alaposan leöblítjük. Szintén lefekvés előtt kell ezt is végezni. Ezt az oldatot külön lemosni nem kell a hímvesszőről, elegendő csak megtörülni. A hüvely irrigátort minden második-harmadik használat után fertőtleníteni kell; Domestosos vagy hypós vízbe tesszük az irrigátort, majd alaposan vízzel leöblítjük. A hüvelyöblítés után egy Floragynt kell felhelyezni a hüvelybe, ami tejsavtermelő baktériumokat tartalmaz, így elősegíti a normál baktériumok elszaporodását a hüvelyben.
Ezen időszak alatt lehet természetesen szexuális életet élni, csak nagyon fontos, hogy este lefekvés előtt a kezelést végezzük el.
Amennyiben gombás fertőzés is van, akkor Canesten Kombi készítménnyel lehet a kórokozókat eliminálni a hüvelyből. Ezt is szintén lefekvés előtt kell alkalmazni hüvely öblítés után.
Megelőzés:
A megelőzéssel a fertőzéseket lehet elkerülni. Nagyon fontos az immunrendszer támogatása is. Immunerősítők: Aloe vera, Echinacea, La pacho, Noni, Grapefuit mag, Shi Take gomba. Ezekből van tea, kapszula, tabletta vagy oldat is, mindenki a saját ízlésének megfelelőt tud alkalmazni. Fontos, hogy az immunerősítő kezelés hónapokon keresztül végezzük. Emellett fontos a hüvelyben az állandó savas pH biztosítása, amit heti 1-2-szeri tejsavas irrigálással oldhatunk meg. Érdemes szexuális élet után hüvelyt öblíteni, mivel a folyások nagy része azért tér vissza rendszeresen, mert a szexuális aktus során egyrészt a síkosítók, ondó vagy egyéb anyagok juthatnak be és maradhatnak ott, amik a hüvely normál baktérium egyensúlyát megváltoztatva a fertőzések visszatérést vagy kiújulását eredményezhetik.
A hüvely állandó tisztán tartásával és a pH egyensúly biztosításával a fertőzések jelentős mértékben megelőzhetők és természetesen növelik a szexuális higiénia érzését.

Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2009. június 03., 10:40; Megválaszolva: 2011. október 05., 06:45
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék érdeklődni, hogy lehetséges-e, illetve normális-e az, hogy egy múlthét szerdai napon történt lábat érintő trauma...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Tisztelt Doktor Úr! Nőgyógyászati rákszűrés ambuláns adatlapján a diagnózisok alatt kettő kód és megnevezés szerepel. Az egyik U9990 Sine morbo...
Jaydess levétele
Tisztelt Doktor/Doktornő! 3 napja vették le a Jaydess nevű minispirált. A doktornő mondta, hogy egy kis vérzés előfordulhat. A kérdésem, hogy ez...
Ciszta vagy petefeszekrak?
Tisztelt Foorvos Ur! Edesanyam miatt irok onnrk. 73 eves, alapvetoen egeszseges, de a korral jaro gondokkal kuzdo no. Szeptemberben hasi ultrahnagon a...
vérzészavar, hormon
Tisztel Doktor Úr/Nő! Szeptember folyamán együttlét után minimális vérzést tapasztaltam. Orvoshoz mentem, rákszűrés: P2, méh rendben, három...