Legyen-e műtét?

Tisztelt Dr Ur/Nő Sajnos találtak nálam egy 3, 5cm es petefészek cisztát 9 hónapja. Az orvosom szerint meg kellene műteni. Meg is van az időpont, de a főorvos Ur nem engedi a műtétet, mert nagyon kicsi.Viszont az ultrahangon látszi, hogy a ciszta belsejében van valami, ami 7mm es. Az orvosom most elküldött MRI vizsgálatra.Ön szerint lehet rosszindulatú elváltozás, ha a CA-125 eredményem negatív? Mennyire fontos a műtét? Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza a petefészek ciszta témában

Kedves Kérdező!

A Ca 125 nem százszázalékos eredmény.
Ha negatív, az azért viszonylag jó, de az UH kép látása nélkül nem lehet korrekten felelni. Várják meg az MRI-t.

Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor

Kérdés: 2009. június 01., 21:44; Megválaszolva: 2011. október 04., 12:08
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon
Fertőzés lehet
Mell elváltozása
Késői pete érés , PCOvagy...